Društvo Šola zdravja – Svetovni dan zdravja in Dan za spremembe

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tudi v društvu Šola zdravja bodo obeleževali svetovni dan zdravja, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022. Tokrat bo dan, ki ga s svetovno javnostjo povezuje Svetovna zdravstvena organizacija osvetljen s sloganom »Naš planet, naše zdravje« (Our planet, our health). Z akcijo osveščanja o ohranjanju zdravega prebivalstva in okolja bodo med drugim spodbujali tudi gibanje za ustvarjanje družb, oziroma skupnosti osredotočenih na dobro počutje prebivalstva, ob upoštevanju ekoloških omejitev.

 

Torej prav takšnih skupnosti, ki nastajajo tudi s člani društva Šola zdravja ob podpori Ministrstva za zdravje. Danes je članov že več kot 4.400, ki se povezujejo v več kot 250 skupin na različnih lokacijah po Sloveniji. Ob vsakodnevni brezplačni telovadbi »Metoda 1000 gibov« spreminjajo svoje zdravje in počutje na bolje, starejši člani pa si tudi podaljšujejo možnost samostojnega življenja. Veliko udeležencev je tudi prostovoljcev, ki s svojim delovanjem veliko doprinašajo ne le sebi, ampak tudi lokalnemu okolju. Z našim gibanjem za boljše zdravje tudi spreminjamo gibalne navade prebivalstva v bolj aktivne in zdrave.

 width=

Le nekaj dni kasneje, v soboto 9. aprila 2022 pa se v organizaciji Slovenske filantropije obeta tudi Dan za spremembe, 13. vseslovenska prostovoljska akcija, ki bo tokrat potekala z naslovom Soustvarjajmo skupnost.

Prav prepletanje skupnosti in prostovoljstva za boljše zdravje, je tisto kar žene vizijo zgodbe društva, to je omogočanje osnovne brezplačne rekreativne aktivnosti za vse prebivalce, v vseh občinah Slovenije.

Tako na svetovni dan zdravja (v četrtek, 7. aprila 2022), na Dan za spremembe (v soboto, 9. aprila 2022), kot ostale dni v letu vabijo vse zainteresirane, vse, ki bi bili radi sprememba na bolje v sebi in v skupnosti, da se jim pridružite na vadbi »Metoda 1000 gibov«. Vadba je brezplačna in primerna za vse udeležence.

 width=

Pridružite se jim lahko na že obstoječih vadbah, ki potekajo vsak dan (razen ob nedeljah in praznikih) med 7.30 in 8.00 – zemljevid lokacij vadb se nahaja na spletni strani www.solazdravja.com, lahko nam tudi pišete info@solazdravja.si ali pa pokličite 059 932 066, kjer vam bodo pomagali poiskati skupino društva Šola zdravja z vadbo, ki je morda v vaši bližini.

Soustvarjajmo povezanost skupnosti v lokalnem okolju, ki spodbuja in navdihuje v dobro in zdravo zdravje, počutje, kot tudi okolje.

 width=

Vir in foto: Društvo Šola zdravja.