Deli novico s tvojimi prijatelji

Mediadom Pyrhani, v so-organizaciji z Zvezo kulturnih društev Piran ter OI JSKD Piran tudi letos organizira sklop glasbenih večerov na trgu »Piranski poletni utrip«.

 

Po uspešnih Mediadom Streaming koncertih, so se odločili ponovno organizirati koncerte s publiko pod odrom, na katerem bodo blesteli predvsem lokalni glasbeni ustvarjalci. Vseh sedem koncertov bo na sporedu ob sredah ob 21.00 uri na Prvomajskem trgu v Piranu.

 

Nastopili bodo: Mef in NOB (7.7.2020), Elvis Šahbaz (21.7.2021), Žiga Rustja (28.7.2021), Tinkara Kovač (4.8.2021), Ana Pupedan (11.8.2021), Jure Lesar (18.8.2021) in Anika Horvat (25.8.2021). Vstop prost!

 

Ponovno koncerti s publiko

 

Tudi v Mediadomu,  zgledujoč se po večjih kulturnih ustanovah in organizatorjih, so izpolnili pričakovanja naših obiskovalcev, ki so bili prikrajšani za številne odpovedane kulturne dogodke, z možnostjo ogleda koncertov v živo. Po zatišju je najprej zaživel oder Mediadoma, s številnimi odličnimi glasbenimi nastopi, ki si jih lahko ogledate na uradnem Youtube kanalu Mediadom Pyrhani.

 

S projektom »Mediadom Streaming« so podprli lokalne ustvarjalce, bogatili kulturno dogajanje v razmerah, ki so vse nas zaznamovale s prepovedjo približevanja. Tudi letos bodo s Piranskim poletnim utripom na koncerte v živo v Piran lahko privabili publiko.

 

Piranski poletni utrip je sklop glasbenih večerov, ki bodo oživeli mesto v času, ko je zaradi izrednih razmer bila odpovedana večina tradicionalnih kulturnih prireditev. Manjši, tudi bolj intimni nastopi lokalnih glasbenih ustvarjalcev, bodo znotraj kulise piranskega prvomajskega trga gotovo čarobno doživetje.

 width=

Program Piranski poletni utrip 2021:

  • 7.7.2021 – Mef in Narodnoosvobodilni bend,
  • 21.7.2021 – Elvis Šahbaz,
  • 28.7.2021 – Žiga Rustja,
  • 4.8.2021 – Tinkara Kovač,
  • 11.8.2021 – Ana Pupedan (Ante Upedanten Banda),
  • 18.8.2021 – Jure Lesar,
  • 25.8.2021 – Anika Horvat.

 

O izvajalcih:

Mef in Narodnoosvobodilni bend

Skupina Mef in Narodnoosvobodilni bend je nastajala kar nekaj let, spreminjala člane in navdušenje do Mefovih pesmi, potem pa je dobila podobo akustičnega tria. Drago Mislej Mef je sicer kantavtor, besedilec, novinar, radijski voditelj, Izolan, Postojnčan, oziroma, kot sam pravi, multipraktik s primesmi lenobe. Prav zato so njegovi oziroma njihovi nastopi redki, zato pa toliko bolj zanimivi. Nastopili bodo v zasedbi: Drago Mislej – glas, kitara, Armando Šturman – kitara, ukulele, Gorast Radojevič – bas, orglice.

Elvis Šahbaz

človek, ki ne pozna niti ene same note, igra pa, kot bi se rodil v času velikih kitarskih mojstrov. Zdi se, da je kot avtor, ki svojih kompozicij nikoli ne zapiše, zato pa vanje vključuje motive, sodeč po katerih gre za umetnika z močno izraženim občutkom za lepo, vir svoje ustvarjalnosti našel prav v teoretični nepodkovanosti. Pristnosti. Kako bi sicer pisal in izvajal tako srčno glasbo, ki kar kliče in vabi v dežele, kjer človek sočloveku zna še vedno prisluhniti? V pozabljene kotičke, kjer vsak živi življenje skladno z lastnim hotenjem, hrepenenjem in čutenjem? Tisto, kar v njegovem srcu poraja melodije, so izkušnje in življenje sámo. V njih zato ne gre iskati perfektnosti, pač pa zgolj čustva. A navsezadnje so le ta zares pomembna.

 

Žiga Rustja

Kantavtor iz Sečovelj, z dvema avtorskima albumoma, z nastopi na različnih slovenskih festivalih (MMS 2015, Poprock 2017 in prihajajoča Popevka 2021) bo prvič po srednji šoli zaigral v Piranu. Njegovi spremljevalci bodo Luka Ivanovič na kitari (Neisha, Lea Sirk), Timotej Majer (Nevermind) in Tina Novak. Vsi skupaj sestavljajo tudi ekipo Kreativnega glasbenega studia – Studia 106.

 

Tinkara Kovač

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil. Tinkara Kovač bo s svojo bendovsko zasedbo na koncertu izvajala svoj repertoar od začetka svoje glasbene poti, ki sega v leto 1997, do danes.

 

Ana Pupedan (Ante Upedanten Banda)

Ane Pupedan je stanje duha štirih mož, ki izhajajo iz Pivške kotline in jih zob časa načenja le pogojno saj v svojem srcu še vedno nosijo tiste obrise, ki so iz steklenice pobegnili davnega 7. Novebmbra 1992. Ana Pupedan se že od samih začetkov nagiba k raznim transformacijam in se pojavlja pod različnimi imeni, v raznolikih glasbenih frakcijah in oblikah. Najbolj prepoznaven je odvod v etno vode, ki sliši na ime Ante Upedanten Banda, v tej zasedbi isti člani igrajo na bolj ljudska glasbila kot so: violina, tamburaška berda, akustična kitara (melodija tista s palmo) in boben obešen čez ramo, ki ima na vrhu pritrjeno činelo. Sicer se v zadnjih letih v tej zasedbi redkeje pojavljajo, ker prvenstveno stremijo k ustvarjanju in izvajanju lastne avtorske glasbe.

 

Jure Lesar

Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri Eskobarsih, s katerimi je izdal dva albuma z naslovi “Eskobars” in “Ni dovolj”. Po razpadu skupine je Jure ustvarjal pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album “Zemljin sin”(2018). S pomočjo zasedbe, ki jo sestavljajo Denis Horvat (multiinštrumentalist in producent), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara) je nastala nova zgodba prijateljstva in glasbe, ki se odraža z močno energijo na odru.  V letu 2021 je izšel drugi samostojni album “Je kaj novega”. V Piranu bo Jure nastopil skupaj z Denisom Horvatom kot akustičen duo.

 

Anika Horvat

Anika Horvat se bo v Piranu predstavila z akustičnim koncertom in svojimi najlepšimi avtorskimi skladbami ter  s priredbami,ki so jo skozi njeno pot glasbeno zaznamovale.

Predstavila bo tudi nekaj novih skladb iz prihajajočega albuma,ki bo izšel konec leta 2021.Spremljala jo bosta njena prijatelja in člana benda, odlična kitarista Lean Luigi Kozlar in Gabrijel Juriševič.

 

Organizatorji Piranskega Poletnega utripa so: Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter Javni sklad za  kulturne dejavnosti Območna izpostava Piran. Projekt je omogočila Občina Piran.

 

Podrobne informacije o projektu so dostopne na uradni spletni strani organizatorja www.mediadom-piran.si, ter na socialnih omrežjih Mediadom Piran.