Globalni trend “trashtag” zajel tudi Obalo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Splet je v zadnjem času preplavil, kot so ga mnogi poimenovali, izziv s smislom – »trashtag« izziv. Gre za globalni trend, ki je dosegel tudi našo Obalo. Namen izziva je v svojem domačem okolju najti koščke narave, ki je potreben čiščenja. Skupina ali posamezniki, ki sprejmejo izziv, se na izbrani lokaciji fotografirajo pred in po čiščenju ter fotografiji delijo na družbenih omrežjih. Ob zaključku je potrebno izbrati in označiti prijatelje, ki morajo naslednji opraviti izziv.

Marjetica Koper, Komunala Izola in radio Capris so v dveh dneh počistili onesnaženi lokaciji na Obali. “S sodelavci smo videli več prispevkov in člankov, ki so izpostavili problematiko otokov plastike v oceanih. Pri brskanju po spletu smo zasledili popularnost »trashtag« izziva. Nad idejo smo bili takoj navdušeni. Zavihali smo rokave in radijski studio zamenjali za terensko delo”, je ob zaključku akcije povedala voditeljica jutranjega programa radia Capris Suzana Srdić.

Svojo štafeto so pri izzivu Marjetica Koper, Komunala Izola in radio Capris, predali ekipi Sixt Primorske, Mestni občini Koper, raperju Drillu in Občini Izola.