Hiter konec seje v Piranu (VIDEO)

Piranski občinski svetniki bi na današnji 35. redni seji morali med drugim odločati o soglasju, ali se Okolje Piran lahko zadolži za investicijo izgradnje mostovža, ki ga načrtuje v Jernejevem kanalu ter tudi o legalizaciji nepremičnine žene občinskega svetnika Sava Radića. Slednji se je sicer priglasil k besedi, a je ni dobil, saj so svetniki Meira Hot in Barbara Kožar ter svetnik Davorin Petaros sejo obstruirali.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Točko 5. b (Lokacijska preveritev za parcelo št. 6024/7 k.o. 2631 Portorož ) je župan že na začetku seje umaknil z dnevnega reda. “Da zaščitim tako občino kot stranko, sem enostavno točko umaknil,” je o tem povedal župan Đenio Zadković.

Sledilo je nekaj ostrih besed svetnika Vojka Jevševarja o gonji proti določnemi ljudem, kar je svetnica Meira Hot ocenila kot nedopusten žaljiv govor, podobnega mnenja je bil Davorin Petaros in eden za drugim so odkorakali iz dvorane. Župan je bil nato primoran sejo zaključiti, saj svet ni bil več sklepčen.

Na seji je bilo na začetku sicer prisotnih 15 od 25 svetnikov. Svojo prisotnost so opravičili Nevenka Kavčič, Lara Fojan Zanutto, Nadia Zigante, Andrea Bartole, Karlo Radovac, Mitja Udovič in Dina Kolar.