Hitre jedi, ki jih lahko pripravite s kuhalnikom za vodo v 5 do 10 minut

V hitrem tempu sodobnega življenja pogosto nimamo časa za dolgotrajno kuhanje, a si vseeno želimo okusne in hranljive obroke. Na srečo obstajajo preproste rešitve, ki jih lahko pripravimo že v 5 do 10 minutah, le z uporabo kuhalnika za vodo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Predstavljamo vam nekaj priljubljenih jedi iz različnih kuhinj sveta, ki jih lahko pripravite hitro in brez večjih naporov – idealno za zaposlene, študente ali vse, ki si želite preprostih, a okusnih obrokov.

Azijski rezanci

Tanki riževi rezanci, stekleni rezanci iz mungo fižola in instant ramen rezanci se ne kuhajo. Dovolj je, da jih daste v skledo, prelijete z vročo vodo in jih namakate približno 5 do 10 minut, nato pa začinite s sojino omako, arašidovim maslom, praženim sezamovim oljem ali drugimi podobnimi dodatki.

instant noodles 481117 1280

Kuskus

Kuskus je drobna zrnata testenina iz pšenične krupice, ki izvira iz severne Afrike. V alžirski in maroški kuhinji se uporablja kot priloga številnim jedem.

Za pripravo ga ni treba kuhati na štedilniku. Skodelico kuskusa prelijte z enako količino (ali 1,5 skodelice) vroče vode, pokrijte s krožnikom in pustite, da nabrekne 5 do 10 minut. Nato ga uporabite po želji. Tako pripravljen kuskus lahko začinite s soljo, poprom, zelišči, nekaj limoninega soka in ekstra deviškim oljčnim oljem.

 

Pire iz krompirja

S pomočjo vroče vode lahko pripravite tudi krompirjev pire. Na trgu je na voljo instant pire v obliki kosmičev, ki jih zmešate z malo vroče vode – natančne količine so navedene na embalaži. Nato pire začinite s soljo, dodate malo mleka in olja ali masla po želji ter postrežete kot prilogo.

Instant juhe

Pomembno je, da v času pomanjkanja časa zaužijemo tudi nekaj tople hrane. Ko imate malo časa, si privoščite instant juho. Za vsakogar se najde okus, ki mu ustreza – naj bo to paradižnikova, gobova ali bistra juha z rezanci, ki bo prijala vašemu telesu in imunskemu sistemu.

soup gba6e13c9c 1280

Bulgur

Bulgur je izdelek iz durum pšenice, ki je bil najprej kratko kuhan, posušen in grobo zmlet. Uporablja se kot hranljiva priloga v mediteranski in bližnjevzhodni kuhinji. Prav tako ga ni treba kuhati. Skodelico bulgurja prelijte z eno do dvema skodelicama vroče vode, pokrijte in pustite stati približno 10 minut, nato ga uporabite in postrezite po želji.