Hitro kosilo: Njoki, ki so tako slastni, da ne potrebujejo omake

Če iščete idejo za hitro in malo drugačno kosilo, berite dalje, saj imamo recept za hrustljave njoke s panceto in špinačo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kosilo bo pripravljeno v le nekaj minutah, okus pa je naravnost edinstven. Njoke preprosto spečete v pečici in dodate svoje najljubše sestavine, v tem primeru špinačo in drobno narezano panceto, lahko pa tudi gobe, piščanca in še kaj.

njok

Sestavine:

500 g njokov
olivno olje
2 stroka česna
100 g pancete
2 pesti špinače
parmezan
sol, poper, rdeča paprika, česen v prahu

njok

Priprava:

Njoke začinimo in pokapamo z malo olja, nato jih pečemo v ponvi ali v pečici na 200 °C 20 minut.

V ponvi popražimo narezano panceto, jo odstavimo, nato pa prepražimo česen in dodamo špinačo le toliko, da oveni. Dodamo pečene njoke ter panceto, na koncu pa še parmezan ali drug sir po želji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena Pudić (@helena_pudic)