Igralec in radijski voditelj Tine Ugrin je čez noč postal zvezda

Čeprav je danes videti drugče, je bil 23-letni mladi igralec in voditelj Tine Ugrin, ki prihaja iz Dekanov pri Kopru, kot otrok tako sramežljiv, da se je skrival pod mizo, ko se je bilo treba na rojstnih dnevih fotografirati. Tremo je premagal in sčasoma postal bolj ambiciozen. Zaradi vloge v filmu Gepak je čez noč postal zvezda, slišite pa ga lahko tudi na radiu Capris. Njegova največja oboževalka pa je dekle Ida.

Deli novico s tvojimi prijatelji

»Od nekdaj sem zelo radoveden. Zanima me veliko stvari hkrati, tudi  šport. Preizkusil sem od nogometa do juda, v kartingu osvojil naslov državnega podprvaka, živim za morje. Čeprav ga imam pred nosom, se v njem kopam le nekajkrat na leto. Po rojstnem dnevu v oktobru komaj čakam, da zapade sneg in grem deskat. Ko so me nekoč na fakulteti vprašali, kakšen naslov bi imela knjiga, ki bi govorila o meni, sem izstrelil Kako biti površen perfekcionist?« v smehu razlaga Tine, ki ima rad vse minimalne, najmanjše, včasih tudi nepomembne detajle. To me dela boljšega, obenem pa zaradi tega postane kdaj tudi površen, ker razmišlja o (pre)več stvareh naenkrat.

 

Življenje kot v filmu

Tine si je od malega želel igrati v filmu. To se je zgodilo v prvem letniku srednje šole, ko je šel na avdicijo za celovečerni film Nika. Nikoli ne bo pozabil trenutka, ko je izvedel, da je izbran za vlogo. Ko je prvič stopil v filmski set in videl, kako vse to poteka, koliko se dogaja, koliko ljudi je prisotnih na takem projektu, se je počutil kot v filmu. Zgodila se je velika ljubezen. Tinetovo življenje se od takrat vrti okoli igre, gledališča, predvsem pa filma. Za seboj ima kar nekaj projektov, tri celovečerne filme, veliko kratkih filmov, televizijski nanizanki, nekaj gledaliških predstav, reklam, kar nekaj video spotov …

Gepack Still 01 1.1.45

»Še vedno pa nisem na sprejemne izpite za AGRFT, kar se pa utegne v kratkem morda spremeniti. Ker sem bil od nekdaj ustvarjalen in lepo risal, sem se vpisal na Fakulteto za dizajn v Ljubljani, kjer sem študiral vizualne komunikacije in grafično oblikovanje. To lahko zelo dobro sovpada s snemanjem filmov, saj sem bil že pri dveh nanizankah prisoten tudi kot grafični oblikovalec,« razlaga Tine, ki je opravil tudi avdicijo za film Gepak. Začetek snemanja se je zavlekel zaradi korone in pomanjkanja sredstev. Pred dvema letoma je le padla prva klapa, Tine pa upodablja energičnega Jona. »Na vlogo smo se pripravljali kar leto dni, sam sem bil takrat ravno med snemanjem druge sezone uspešnice Gospod Profesor. Film Gepak nas je zares popeljal na lep izlet, ki še kar traja. Neverjetno lepo je znova videti tolikšno število gledalcev v polnih kino dvoranah. Med snemanjem smo zelo uživali, člani ekipe smo zares postali pravi prijatelji,« je vesel mladi igralec, ki ima v prvih korakih na rdeči preprogi kar nekaj treme.

 

Sproščeno klepetav na radiu

»Vedeli smo, da bo film gledljiv in lahkoten, kar si želimo gledati, zato smo globoko v sebi vsi člani ekipe zagotovo čutili, da ima film ogromen potencial, med snemanjem pa se je to še toliko bolj potrdilo. Niti za hip pa nismo podvomili o kakovosti filma, o čemer pričajo tudi uspehi na filmskih tekmovanjih,« je ponosen Tine, ki mu je igranje postalo način življenja.

Ambicije se večajo z vsakim projektom, zagnanost prav tako. Intenzivno se pripravlja na nove projekte, ki ga čakajo v prihajajočih mesecih. Med drugim bo snemal novi slovenski kratki igrani film, končujejo pa tudi s snemanjem prvega slovenskega vesterna. Želi se dobro utrditi na domači sceni, v bližnji prihodnosti pa prestopiti meje Slovenije in delovati tudi v tujini. Postavni mladenič pa je po novem aktiven tudi pred radijskim mikrofonom. Vodi dopoldanski program na najbolj poslušanem lokalnem radiu Radiu Capris, do česar je prišlo spontano.

zvezda tine ugrin

Na Caprisu so iskali študente, ki bi pomagali pri vsakoletnem Boat Partyju in pri delovanju poletnega plažnega studia. Zamikalo ga je zakulisje radia, pa se je prijavil. Na prvem sestanku so ga vprašali, če bi ga morda zanimalo tudi delo napovedalca … »In vse ostalo je zgodovina,« se smeji mladenič, ki je zasebno zelo odprt človek,  iskren, sočuten, ljubeč in nasmejan. Z njim se je lepo lepo pogovarjati, saj veliko raje prisluhne drugemu, kot pa pretirano opleta z jezikom. »Prijatelji, ki me dobro poznajo, mi oprostijo, čeprav nisem najhitrejši odpisovalec na sporočila, se bom z veseljem z njimi v dobri družbi, hrani in pojedini vedno podružil in se težko odpravil domov. Pa tudi telefon velikokrat pozabim napolniti. Sicer pa imam rad še kratke izlete z avtom, sam ali s kolegi in pri tem poslušam glasbo z vetrom v laseh. Kot pravi Primorec imam zelooo rad dober kafe. Pohodov v hribe ne maram preveč, ampak komaj čakam, da zapade sneg, da lahko bordam. Moj hobi pa je tudi ribolov. Čeprav se marsikomu zdi zelo dolgočasen, je to zame  lep trenutek sprostitve. Posledično rad tudi kaj dobrega morskega skuham. Seveda pa tako kot vsak igralec rad gledam dobre serije in filme,« pove Tine, ki je vesel tudi svoje največje podpore, dekleta Ide. Spoznala sta se čisto spontano na neki zabavi v Trstu in tam, na licu mesta, stavila, kdo od njiju se bo prvi zaljubil v zameno za pico in pivo. »No, na koncu sva  kar drug drugemu častila pico in pivo,« zaključi v smehu.