Jagodna torta brez umetnih ukusov: Popolna sladica za vroče dni

Enostavna torta, ki se ponaša s pravim okusom jagod, zagotovljenim kar na treh frontah: iz jagodnega džema, posušenih jagod in svežih jagod.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Z vami delimo recept za enostavno jagodno torto, pri kateri boste uživali brez prevelikega truda.

Enostavna jagodna torta – sestavine:

Za biskvit
320 g gladke moke
2 1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice sode bikarbone
3/4 čajne žličice soli
230 g masla, sobne temperature
200 g sladkorja
3 velika jajca, sobne temperature
160 g jagodnega džema, sobne temperature
120 g kisle smetane, sobne temperature
1 čajna žličica vanilijevega ekstrakta
rdeča užitna barva, po želji

Za kremo
22 g posušenih jagod
225 g kremnega sira, sobne temperature
115 g masla, sobne temperature
340 g sladkorja v prahu
1/4 čajne žličice soli
3 žlice mleka, po potrebi
peščica svežih jagod, narezanih, za okras

Priprava:

Segrejte pečico na 175 stopinj.
Dva okrogla modela premera 20 cm namastite in obložite s papirjem za peko.
V srednje veliki posodi presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V veliki posodi z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor na srednji hitrosti, dokler ne postaneta svetla in penasta, približno 3-4 minute. Dodajte jajca, eno po eno, in dobro stepite po vsakem dodajanju.
Dodajte polovico suhih sestavin in premešajte, da se povežejo. Dodajte jagodni džem in nežno premešajte. Vmešajte preostale suhe sestavine, dodajte kislo smetano, vanilijo in živilsko barvo, če želite. Mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
Razdelite zmes med pripravljene modele. Pecite 35-45 minut, dokler ne pride ven čist zobček. Pustite biskvite, da se ohladijo 10 minut v modelih, nato jih previdno obrnite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Posušene jagode zdrobite v fin prah v mešalniku ali z valjarjem.
Stepite kremni sir in maslo, dokler ne postaneta penasta, približno 2 minuti. Dodajte sladkor v prahu, jagodni prah in sol ter stepite na nizki hitrosti, dokler se zmes ne poveže. En biskvit položite na krožnik za postrežbo in ga premažite s tretjino kreme. Pokrijte z drugim biskvitom in premažite celotno torto z preostalo kremo.
Okrasite torto s svežimi jagodami, narežite, postrezite in uživajte.

download 3