Kaj ne vzeti s seboj na potovanje?

Sezona dopustov je že tu, a mnogi se že pripravljajo na potovanje. Vendar pa pri pakiranju kovčka včasih vključimo tudi nepotrebne stvari. Med predmeti, ki jih priporočajo, da jih izpustite iz kovčka, so med drugim blazina za vrat, neudobne pete, dežni plašč in preveč izdelkov za nego kože.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vse, kar spakirate, mora imeti svoj namen, če pa ne, naj ostane doma. To pravilo se lahko zdi strogo, vendar je praksa, ki bo potnike rešila prenašanja preveč stvari.

Predmeti, brez katerih boste zagotovo lahko potovali, in ki bodo nepotrebno zavzemali prostor v kovčku, so naslednji:

Dežni plašč

Dežni plašč bo zasedel prostor v kovčku, a ga boste zelo redko uporabili. Med potovanjem boste prej posegli po dežniku, ki ga lahko kupite tudi, ko prispete na svojo destinacijo.

Velika blazina za vrat

Obstajajo boljše možnosti, ki so primernejše za potovanja od standardne blazine za vrat. Ena ura spanja, ki jo dobite s svojo blazino, ni vredna truda, da jo vzamete s seboj na potovanje.

Napačen adapter

Strokovnjaki priporočajo, da s seboj vzamete univerzalni adapter,  tako pa boste pripravljeni na vse.

Preveč izdelkov za nego kože

Prenašanje vseh izdelkov, potrebnih za vašo rutino nege kože, lahko predstavlja pravo težavo, še posebej ker večina izdelkov pride v precej velikih pakiranjih. Če vaši najljubši kozmetični izdelki niso na voljo v potovanju prijaznih embalažah, se priporoča, da vzamete le osnovne izdelke.