Kaj storiti s počenimi polnjenimi paprikami? Poslastico!

Enolončnica iz mletega mesa, riža in paprike je še preprostejša različica polnjenih paprik. Ne zahteva veliko potrpljenja, truda ali časa.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poleti mnogi radi pripravijo polnjene paprike. V zimskih mesecih pa lahko sestavine polnjenih paprik spremenite v okusno enolončnico.

Enolončnica iz mletega mesa, riža in paprike je še enostavnejša različica polnjenih paprik. Ne zahteva veliko potrpljenja, truda ali časa.

Postrezite jo z rezino domačega kruha ali sezonsko solato. Pri serviranju dodajte malo svežega peteršilja. Če želite jedi dodati dodaten odmerek sladkobe, jo postrezite s kislo smetano.

Enolončnica iz mletega mesa, riža in paprike – sestavine:

800 g sesekljanih konzerviranih paradižnikov
450 g mletega govejega mesa
200 g belega riža
1,5 l mesne jušne osnove
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 čebula
1-2 stroka česna
1 čajna žlička dimljene paprike v prahu
rastlinsko olje po okusu
sol in poper po okusu
svež peteršilj za serviranje

paprike

Enolončnica iz mletega mesa, riža in paprike – priprava:

Očistite čebulo in papriko.

Narežite ju na večje kocke.

V velikem loncu segrejte nekaj olja in na njem prepražite zelenjavo.

Čebulo in papriko pražite približno pet do sedem minut, dokler se ne zmehčata.

Dodajte sesekljan česen in pražite še pol minute.
Dodajte mleto meso – pražite, dokler ne dobi lepe zlato rjave barve.

Mleto meso prelijte s paradižnikom in mesno jušno osnovo.

Začinite s dimljeno papriko v prahu, soljo in poprom.
V lonec dodajte opran in odcejen riž.

Pokrijte in kuhajte približno pol ure oziroma dokler riž ni kuhan in enolončnica ne postane gostejša.

Začinite po želji in na koncu kuhanja dodajte še nekaj peteršilja.
Enolončnico postrezite z domačim kruhom.

Dober tek!