Kam na silvestrsko večerjo

Že veste, kako boste preživeli najdaljšo noč v letu? Za vas smo zbrali nekaj idej za prednovoletne in silvestrske večerje, s katerimi se lahko v velikem slogu poslovite od starega ter nazdravite novemu letu. Privoščite si enega izmed bogatih novoletnih menijev, z najdražjimi proslavite s fino penino ter skočite v leto 2023 v najokusnejši družbi.

Deli novico s tvojimi prijatelji
V Kopru v restavraciji Capra ponujajo 6-hodno silvestrsko večerjo. Na izbiro bosta ribji in mesni meni, ob predhodnem naročilu pa tudi veganski oziroma vegetarijanski meni ob glasbi v živo od 20.30 do 23.00 po ceni 12o evrov na osebo. V program silvestrovanja je vključeno tudi novoletno odštevanje ob zvokih DJ-a v Carlo baru, zdravica s penino in mini ognjemet. Letošnja tema silvestrovanja v Restavraciji Capra je ˝čarovnija˝ zato se silvestrski meni imenuje ˝Capracadabra˝ kot nalašč za povratek k silvestrovanju, kot smo ga bili vajeni pred pojavom pandemije. Meni in silvestrski protokol je na voljo na tej povezavi.

cap

Med piranskimi starimi hišami je skrita kot elegantna steklena vitrina Stara gostilna – Veccia Osteria, ki nagovarja le poznavalce. Njen zapeljivi, glamurozni ambient je majhen, a neizmerno bogat. Žametno črn, a poln ustvarjalne iskrivosti. Razkril vam bo skrivnost užitka – kako upočasniti življenjski tempo in se prepustiti razkošju trenutka.Vsako poglavje, vsak hod je pustolovščina zase. Z inovativno nadgradnjo tradicije se boste lahko predajali elegantni interpretaciji kraško-istrskih okusov, in sicer po ceni 150 evrov na osebo.

stara

Za silvestrovo so pripravili 8 hodni meni, ki ga sestavlja:

pozdrav iz kuhinje “amuse-bouche”
•kapesante/limonina trava/figa
•rakovica/juzu/semena/osočnik
•orada/buča/kumkvat/mandarina
•srna/lešnik/gobe
•prepelica/koruza /jabolko
•skusa/solata/miso/kremni sir
•brancin/paprika/korenje
•kaki/slana karamela/limeta/ lešnik
“petit four”
V srcu portoroške Marine vas bodo pričakali s skrbno izbranimi in kakovostnimi izvornimi sestavinami modre in zelene Istre in z izredno bogato vinsko karto, kjer so zbrana vina vseh slovenskih regij. Prihod na večerjo bo od 19.30 dalje, strežba večerje pa se bo pričela ob 20.00. Na večerji vas bo zabaval Tempera band z Ettienom. Cena pogostitve znaša 145 EUR na osebo.

Restavracija Marina Portoroz Silvestrovo menu mail

 

V decembru priporočamo tudi obisk restavracije COB v Portorožu, kjer bodo imeli sicer na silvestrovo zaprto, v božično-novoletnem terminu od 22. 12. 2022 do 08. 01. 2023 pa pripravljajo poseben jedilnik, posvečen praznikom. Kratica COB prihaja iz angleščine in pomeni kuhanje zunaj znanih okvirjev. Gre za sodobno »fine dining« restavracijo, kjer gosta čaka nepričakovano in neznano kulinarično doživetje s poudarkom na istrskih avtohtonih okusih. Gost spoznava slovensko kulinariko na zabaven, nepričakovan in interaktiven ter do sedaj v Sloveniji neraziskan način.

Praznični meni COB se osredotoča na istrsko praznično tradicijo in uporabo različnih začimb. Svoj praznični meni po ceni 135 EUR na osebo lahko rezervirate na tej povezavi. Ob jedilniku bodo v sklopu meseca penin ponujali spremljavo s penečimi vini.
kkk
V restavraciji Kamin nad Izolo boste lahko uživali v najlepšem kulinaričnem razgledu na Izolo in Tržaški zaliv. Njihova ponudba vključuje sezonske istrske in ribje specialitete, na voljo pa je tudi pester nabor mednarodnih jedi. Osnova za pripravo izvrstnih domačih jedi je ekstra deviško oljčno olje z geografskim poreklom, ki ga pridelujejo sami. Silvestrski meni lahko preverite na tej povezavi.
marina
Najdražjo silvestrsko večerjo pripravljajo v Hotelu Kempinski Palace Portorož, kjer gostje lahko izbirajo med dvema restavracijama v Kristalni dvorani (cena 215€ na osebo – buffet in postrežena glavna jed) ter Restavraciji Sophia (cena 295€ na osebo – degustacijski meni). Praznični meni je na voljo na tej povezavi.