Kdaj bo dovolj toplo za kopanje?

Čeprav je junij že čez nekaj dni, so temperature morja še vedno zadostne le za najpogumnejše kopalce. Kdaj bo dovolj toplo za vse ostale?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Čeprav so bili nekateri dnevi precej topli in so marsikoga zvabili na plažo (na sončenje in celo kopanje), je bil maj vseeno precej ‘hladen’. Sledilo je deževje in občasne nevihte, ki so hladile morje, ter veter, ki je skoraj onemogočal kopanje.

Zadnje meritve namreč kažejo, da ima slovensko morje med 18 in 20 stopinj Celzija, kar je za večino kopalcev še nekoliko prehladno. Danes je temperatura vode v Kopru 18.2°C. Temperatura vode v Piranu je danes nekoliko večja: 18.8°C. Trenutno je najvišja temperatura morja na Dobravi (Izola): 18,9.

Morje je v primerjavi z lanskim letom nekoliko hladnejše.

Od srede se pričakuje, da bo burja čez dan obrnila v zahodni veter, zato se bodo dvignile temperature vode. Nenadnega dviga temperature morja pa v bližnji prihodnosti ne pričakujemo. Najvišje pričakovane temperature bodo 21 stopinj, kar je zagotovo pozitivna stvar za morski svet, saj je v zadnjih letih temperatura močno poskočila.

Podobne temperature morja pa beležijo tudi na Hrvaškem.