Danes 29-leti Tilen se je rodil v majhni kmečki vasici, obdani z bogato naravo in njivami, polnimi domačih pridelkov in zvokov živali. Strast do kuhinje mu je že v
rani mladosti vlila mama, preostanek pa so nato opravili vrhunski slovenski kuharski šefi.
Njegov življenjski moto »ne sanjaj svojega življenja, živi svoje sanje« mu je bilo vodilo, da je skozi leta premagoval tudi na videz nemogoče ovire in se že v rani mladosti podal izkušnjam naproti. Kot domoljub z mišljenjem, da lahko postaneš vrhunski chef tudi če ne prestopiš meje svoje domovine, je deset svojih let namenil nabiranju znanja po slovenskih restavracijah, predvsem z namenom, da bi Slovenijo spoznal kot kulinarično deželo. Ob tem je spoznaval tudi jedi naših sosednjih držav in vse to domiselno nadgrajeval. Tako se je oblikoval v kuharskega mojstra, ki ima popolnoma drugačen odnos do tradicionalnih jedi, okoliških surovin in tehnik priprave.
»V same jedi tudi rad vmešam kanček tuje kulinarike, vendar je osnova vedno tradicija«, pojasnjuje in nam zaupa, da tradicionalnim jedem dodaja tudi moderne priokuse z modernimi tehnikami. Mojstrovine Tilna Župevca lahko spoznate v koprski restavraciji Kogo, na Šmarski cesti 1, tik ob naši največji vinski kleti Vinakoper. Ob odličnih jedeh vam bodo ponudili tudi najboljšo vinsko spremljavo iz bogate palete vin Vinakoper.