Koliko lahko zaslužite z oddajanjem?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Donosnost oddajanja

 

V predhodnih številkah smo govorili predvsem.o tem, kaj Novasol dela in kakšne koncepte trženja objektov ponuja, nismo pa se dotaknili zelo pomembnega dela, kakšen je lahko pričakovan donos iz trženja objektov in specifičnosti pogodbe, ki vse to določa.

 

V slovenskem prostoru imamo vrsto različnih namestitvenih objektov, ki se razlikujejo po ponudbi, velikosti in kraju, kjer se nahajajo. Če objekte delimo po svoji umestitvi v prostor, so seveda nekatere destinacije tudi nekoliko bolj privlačne. Vsekakor so Istra, Kras in ostala Primorska ene najprivlačnejših turističnih destinacij. Kar 70% vseh rezervacij se opravi prav na tem prostoru.

 

V nadaljevanju vam bomo okvirno prikazali pričakovane donose objektov, ki se nahajajo na teh področjih. Najbolj pogosto so zasedeni objekti v obmorskih krajih, vsaj za 30 % višje so posledično tudi najvišje cene.

 

Samostojni objekt z bazenom v prvi vrsti do morja ali v njegovi neposredni bližini lahko dosega povprečno letno zasedenost 21 tednov. Največkrat so to objekti velikosti do 300 m2, z bazenom in bogato ponudbo dodatnih vsebin (whirpool, savna, igrala za otroke, športne aktivnosti). Njihov letni donos se giblje med 35. 000 in 40. 000 evrov. Podobni objekti v zaledju pa dosežejo donose med 28.000 in 31.000 evrov.

 width=Objekti v zaledju Istre in Krasa, kjer gre predvsem za prenovljene stare avtohtone hiše v vaških sredinah in so od morja oddaljeni do 15 km ter predstavljajo samostojno namestitev za 6-8 oseb in imajo svoj bazen, so v povprečju zasedene 16 tednov na leto in lahko generirajo donos do 18. 000 evrov. Največkrat se zasedenost razlikuje glede na dodatne vsebine, ki jih objekt ponuja. Večstanovanjske apartmajske hiše z bazenom oziroma dodatnimi vsebinami v souporabi pa dosegajo zasedenost do 2 tednov (na Obali), v zaledju pa je ta zasedenost nekoliko manjša, vendar dosega še vedno visoke donose, od 8.500 do 10.000 evrov po enoti.

 width=Pogodbe, ki jih sklepamo z našimi pogodbenimi partnerji, so v osnovi generičnega značaja, vendar so v opisnih delih objektov zelo podrobne. Naši predstavniki se bodo ob pripravi pogodbe zglasili na objektu in podrobno razložili splošne pogoje poslovanja. V pogodbah, z razliko od ostalih ponudnikov, določimo neto tedenske cene namestitve, določijo se koledarji zasedenosti, plačilni pogoji in ostale pomembne karakteristike objektov. Opravi se tudi slikanje notranjosti in zunanjosti objekta, v obdobju, ko je objekt primerno urejen, največkrat spomladi. Pogodbe se sklepajo za tekoče leto in leto vnaprej. Za vse podrobnejše informacije nas lahko kontaktirate.

 width=

Maestral doo – Partner office

Belokriška cesta 999 Portorož 6320 Phone +386 5 6746501

GSM. +386 41 681626

andrej.babnik@novasol.com

novasol@novasol.si

 

 

Oglasno sporočilo.