Kompromisi pri nakupu nepremičnine

Ko iščete stanovanje ali hišo, se je vedno potrebno zavedati, da bomo najbrž prav takšno nepremičnino težko našli. Na neki točki bo potrebno narediti kompromis in prej, ko si razjasnite kakšno nepremičnino hočete in zmorete kupiti, manj časa boste porabili za nakup nepremičnine. Predvsem pa bo čas nakupa manj stresen.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Oglasno sporočilo

Napišite si seznam želja želja in seznam vam pomembnih stvari

Kompromisi pri nakupu nepremičnine so skoraj obvezni, še posebej pri današnjih cenah nepremičnin. Dva glavna faktorja pri nakupu nepremičnine sta cena in lokacija, pa vendar je potrebno razmisliti o svojih potrebah in željah ter upoštevati kratkoročne in dolgoročne faktorje. V naši nepremičninski družbi svetujemo, da k problematiki pristopite sistematično. Predlagamo, da si že na začetku iskanja napišete seznam tistih nujnih zadev, brez katerih ne morete in ki so ključnega pomena pri iskanju nepremičnine. Napišite si tudi seznam želja, za katere upate, da bodo vključene pri izbrani nepremičnini. Ste se jim pa pripravljeni odpovedati. In zelo pomemben del je, da si določite ceno nepremičnine, ki si jo lahko privoščite. Poskusite jo določiti čim bolj realno; najlažje to naredite tako, da oddate povpraševanje za kredit več bankam in pregledate njihove ponudbe. Tako izveste koliko kredita vam banke lahko odobrijo in zato iščete nepremičnine v okviru vaših finančnih zmožnosti.

V različnih življenjskih obdobjih so potrebe človeka različne. Prav tako niso enake potrebe nekoga, ki bo v nepremičnini živel sam in tistega, ki bo živel z družino. Mlajši so raje v mestu, v središču dogajanja, starejši so raje na podeželju, pa vendar blizu zdravstvenih ustanov, mladim družinam pa je pomembna bližina šole in varno bivalno okolje. Ko si naredite seznam z vašimi kriteriji, bo postalo iskanje primerne nepremičnine veliko lažje tudi za nepremičninske družbe. Natančno bomo namreč vedeli, kakšne so vaše potrebe in želje ter budget za nepremičnino. Ko najdemo primerno nepremičnino, preverimo koliko se ujema z vašimi potrebami in željami, takrat pa pridejo na vrsto tudi kompromisi. Zelo malo je verjetnosti, da bo nepremičnina v popolnosti ustrezala prav vsem kriterijem, še posebej željam. Mogoče takšna nepremičnina, ki bi bila čisto po vaših kriterijih, sploh ne bo prišla na trg. Takšen sistematičen pristop k iskanju primerne nepremičnine vam bo prihranil čas ter bo manj stresen.

Branko Lončar

Obala nepremičnine d.o.o.

Obala 16, 6320 Portorož

 

Tel : 05 674 10 30

Mob:  041 35 22 00

 

E: info@obala-nepremicnine.si

W: www.obala-nepremicnine.siOglasno sporočilo.