Koper bo gostil edinstven tekaški dogodek

Pod okriljem Atletskega kluba Ultramaraton Slovenija (AKUS) bo potekalo 2. tekaško tekmovanje SLO24 v Kopru, Organizatorji poleg prečudovite obmorske lokacije, tekmovalcem obljubljajo širok nabor različnih tekaških razdalj, med katerimi bo tudi kraljeva tekaška preizkušnja na 24 ur, po kateri je samo tekmovanje tudi dobilo ime.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tekmovanje bo potekalo na trim stezi koprskega športnega objekta Bonifika, ki ponuja moderno infrastrukturo v sožitju z naravo. Krog je dolg 1000 metrov in je v celoti ograjen in osvetljen. Trasa je ravninska z 0 metri višinske razlike. Proga je zaprta za ves promet. Teče se po tartanu.

Kot je povedal soorganizator in lanskoletni zmagovalec Luka Videtić, bodo na tekmovanju sodelovali udeleženci iz Madžarske, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Slovaške, Indije in Poljske. “Pričakujemo vrhunske rezultate, tako v teku na 12 kot na 24 ur, saj se nam bo pridružilo nekaj res

Luka Videtič, lanskoletni zmagovalec

izvrstnih tekačev,” je pojasnil.

“Prvič v zgodovini samostojne države se bo organiziralo tudi državno prvenstvo v teku na 24 ur, kar je izredno pomembno za razvoj ultramaratona v Sloveniji,” je še dodal Videtič.