Na UKC bodo verjetno zahtevali Bošnjakov odstop

Priznani kirurg Roman Bošnjak je prejel opomin pred odpovedjo. Generalni direktor ljubljanskega UKC Marko Jug je v oddaji Tarča pojasnil, da strokovni svet sicer v strokovnih postopkih ni našel napak. Na podlagi ugotovitev pravne službe in podatkov, ki so v javnost prišli kasneje, pa menijo, da bodo, v kolikor se izkažejo za verodostojne, verjetno zahtevali Bošnjakov odstop, poroča MMC.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po ceniku kliničnega centra za samoplačniške operacije, je Bošnjak za operacijo tumorja pri deklici od UKC-ja Ljubljana po podjemni pogodbi prejel 1200 evrov neto. Družina makedonske deklice pa je na koncu za operacijo in zdravljenje skupno plačala 40 tisoč evrov.

Družina pacientke je Romanu Bošnjaku, nevrokirurgu ljubljanskega UKC nakazala 6000 evrov zasebnega honorarja preko agencije v Hongkongu, je za Tarčo poročala novinarka Mateja Cankar. Na spletni strani hongkonške agencije so bile večinoma navedene ustanove, v katerih je Bošnjak zdaj ali v preteklosti delal.

Igor Bošnjak, brat Romana Bošnjaka je povezan s kranjskim podjetjem Medicolink, pri katerem je UKC naročil kompleksni kostni nadomestek za lobanjsko kost v znesku 8000 evrov. Lastnica podjetja je sicer Katarina Bedina, ki je z Bošnjakom solastnica stanovanjske hiše v Celju, svojega odnosa nista razkrila. Ali gre za nepotizem?