Koprski župan o pravičnem financiranju športnih društev in klubov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Koprski župan Aleš Bržan pojasnjuje, da se na področju športa obeta ureditev financiranja športnih društev in klubov v občini, ki bo čim bolj pravična. Sicer pa je po njegovem prav, da začne občina smiselno tržiti bogato športno infrastrukturo v mestu.

Napovedal je, da se obeta ureditev financiranja športnih društev in klubov na način, ki bo do vseh čim bolj pravičen. To pa po njegovem ne pomeni, da bo glavni dejavnik pri odločanju o finančni pomoči, ali nek klub igra v prvi ali v tretji ligi, temveč predvsem to, koliko ljudi je v določeno društvo vključenih.


 width=
Foto: facebook arhiv Aleš Bržan

Župan je spomnil, da je imenoval podžupana prav posebej za področje športa. “Dejansko imamo v Kopru izjemno velike kapacitete, mogoče tudi predimenzionirane za to, kar lahko koristimo,” je bil jasen Bržan.

Prepričan je, da bi lahko te kapacitete oz. športne objekte smiselno tržili in jih tako vsaj delno financirali tudi iz zunanjih virov, ne da bi pri tem ovirali dejavnosti domačim športnim društvom.

Bržan je ocenil, da je med aktualnimi možnostmi tudi razvoj športnega turizma, da pa Kopru ob športnih objektih manjkajo nočitvene kapacitete. “Če imamo športne objekte, moramo imeti tudi hotelske ali drugačne objekte v neposredni bližini,” je dodal.

Če tovrstno zanimanje bo, bi to področje sicer lahko razvijali tudi v sodelovanju s sosednjimi občinami.

Poleg tega je podžupan Patrik Peroša, ki je odgovoren za šport, na svojem facebook profilu razkril in pozval vse predstavnike športnih zvez in društev, da se udeležijo sestanka, ki bo potekal jutri v prostorih Osnovne šole Koper: “pogovorili se bomo o prihodnjem sodelovanju in soustvarjanju športne politike na lokalni ravni,” je zapisal.

STA/uredništvo