Koliko dni lahko kuhana jajca ostanejo na sobni temperaturi?

Na RTL direktu je nutricionist Branimir Dolobašić odgovarjal na vprašanje, koliko časa lahko shranjujemo kuhana jajca izven hladilnika in jih še lahko konzumiramo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Splošno pravilo je, da so lahko od trenutka, ko so kuhani, dve uri na sobni temperaturi, nato pa jih shranimo v hladilniku, pri 4 do 5 stopinjah, kjer lahko preživijo do sedem dni,” pravi strokovnjak.

Dodal je, da je jajca po kuhanju treba dati v hladno vodo, da se čim prej ohladijo, da jih lahko shranimo.

Smo torej živeli v zmoti, da so pirhi lahko nekaj dni kar v košari na mizi in torej na sobni temperaturi?

“Ni nujno, da jajca takrat niso dobra, ampak že pridejo v rizično stanje. Ne vemo namreč, od kod prihajajo, kako so z njim ravnali, kje so jih shranjevali,” je razložil nutricionist.