Michelin Key: vodnik najboljših hotelov

Svetovno priznani Michelinov vodnik uvaja novo nagrado, Michelin Key, ki prepoznava najbolj izjemne hotele na svetu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Michelinov vodnik, ki je sprva nastal kot priročnik za voznike, ki jim je pomagal iskati zanesljive bencinske postaje, dobre mehanike in udobna prenočišča med potovanjem po Franciji, je s časom razširil svoj obseg. Poleg slavnega ocenjevanja restavracij z Michelinovimi zvezdicami, Michelin Key po novem ocenjuje tudi hotele.

Capture 11

Michelin Key – novi vodnik za popotnike

Hoteli so ocenjeni na podlagi različnih meril, ki vključujejo kakovost sob, javnih prostorov, storitev, udobja, gostoljubja in skupne izkušnje. Michelinovi inšpektorji anonimno obiščejo hotele in podajo ocene, ki temeljijo na doslednih in strogih standardih.

Različne stopnje priznanja Michelin Key

Tako kot pri Michelinovih zvezdicah, tudi hoteli lahko prejmejo enega, dva ali tri ključe. En ključ pomeni zelo posebno prenočišče, dva ključa izjemno, tri ključi pa predstavljajo izredno in izjemno doživetje.

Michelinov izbor vključuje več kot 5.000 hotelov po vsem svetu, ki ponujajo različne stile, lokacije in proračune, od živahnih mestnih hotelov do mirnih gorskih prenočišč.

Kateri so najboljši hoteli glede na Michelin Key?

Nam najbližji hoteli s tremi ključi (Michelin Key) sta denimo Hotel Cipriani in Hotel Aman Venice v Benetkah, med nam najbližjimi in najboljšimi pa so tudi hoteli v Franciji in Monacu.

V kategoriji “selected” pa najdemo tudi nastanitvi v Sloveniji, in sicer hotel Kendov dvorec v Idriji in  Vander Urbani resort v Ljubljani.