Moda: Multi-piercing je “in”

Če želite biti to pomlad in poletje v koraku z modnimi trendi, se odločite za “multi-piercing” oziroma več lukenj na ušesih, ki omogočajo nošenje več uhanov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Samo en uhan na ušesni mečici je stvar preteklosti. Če želite biti v koraku z modnimi trendi, je čas za multi-piercing oziroma za več lukenj na ušesih, ki omogočajo nošenje dveh, treh ali več uhanov.

Multi-piercing je od nekdaj privlačil predvsem tiste, ki so želeli izstopati z alternativnim in punk slogom, zdaj pa je postal nekaj vsakdanjega.

robin gislain gessy 1rIUwOfQ3VU unsplash

Earcuff, conch in helix piercing

V trendu so tudi earcuff , conch in helix piercing. Earcuff je velik kos nakita, ki objame uho, ne da bi potreboval prebadanje, conch pa je piercing, ki prebode osrednji del ušesne školjke, medte ko se pri helix piercingu nakit namesti na zgornjo hrustančno linijo uhlja. Omenjene modne trende boste lahko opazili pri številnih zvezdnicah, med njimi sta denimo Scarlett Johansson in Zoë Kravitz. 

kilian seiler ZMYkPSNrb8I unsplash

Drobni obročki, bleščeči kamenčki in drugi drobni dodatki

Različne stile multi-piercingov je bilo moč opaziti tudi na modnih revijah za sezono pomlad/poletje 2024. Svetovno priznane modne hiše so predstavile različne kombinacije, od bleščečih kamenčkov, do minimalističnih helix piercingov z elegantnimi drobnimi obročki ter večplastne conch piercinge, ki združujejo različne tipe uhanov v zanimive kombinacije. Oblikovalci so poudarili drzne in inovativne sloge, kjer je vsak model ustvaril izrazit in unikaten videz.

Dolga zgodovina piercingov

Piercing ima dolgo zgodovino, ki sega tisoče let nazaj in se prepleta z različnimi kulturami po vsem svetu. V starem Egiptu in Rimu je bil simbol moči in statusa, v Indiji in Afriki je imel verski in lepotni pomen, medtem ko je v srednjem veku zaradi cerkvenih razlogov večinoma izginil.

V 20. stoletju je piercing postal priljubljen med hipiji in punkerji, nato pa se je v 90. letih razširil kot način izražanja identitete in edinstvenosti. Danes je piercing globalno sprejet kot modni element.