Mousse s čokolado in kostanji: 10 minut do popolnosti

Bogata, s toplimi aromami kostanja in ruma, bo ta mousse, le z malo stepene smetane in okraskov, videti kot iz revije.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Iščete popolno sezonsko sladico, ki je pripravljena v trenutku, a je videti in ima okus, kot da ste jo pripravljali ure in ure?

Ta mousse s čokolado in kostanji je prav to. Bogata, s toplimi aromami kostanja in ruma ter neustavljivo čokoladno osnovo … z malo stepene smetane in okraski bo videti kot iz revije.

Mousse s čokolado in kostanji – sestavine:

285 ml stepene smetane + 145 ml stepene smetane, za serviranje
200 g temne čokolade, stopljene
250 g kostanjevega pireja
2 žlici temnega ruma
kuhani ali kandirani kostanj ali čokoladni koščki, za okras, po želji

mousse

Mousse s čokolado in kostanji – priprava:

Smetano stepemo v stepeno smetano.
Čokolado stopimo in jo vmešamo v kostanjev pire.
Dodamo rum, premešamo in vse skupaj zmešamo s stepeno smetano.
Z žlico nalijemo v 6 kozarcev.
Preostalo stepeno smetano stepemo in je v vsakem kozarcu malo dodamo na vrh moussa.
Ohladimo v hladilniku, da se strdi, vsaj pol ure.
Okrasimo po želji in postrežemo.