Na Občini Piran je bil danes podpisan sporazum za rešitev Akvarija Piran

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes je bil na Občini Piran podpisan sporazum za rešitev Akvarija Piran. Pismo o nameri so podpisali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran ter Univerza na Primorskem. S podpisom namere je Republika Slovenija oziroma njeno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport dalo v brezplačen prenos Univerzi na Primorskem nepremičnino, v katerih deluje piranski akvarij.

 width=

Nepremičnina je bila do sedaj v upravljanju Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran. Univerza na Primorskem bo preneseno premoženje namenila za izvajanje visokošolske dejavnosti. Hkrati bo univerza v prostorih vzpostavila enega od stebrov novega univerzitetnega centra, ki bo namenjen izvajanju visokošolske in raziskovalne dejavnosti s področji: varstvene biologije morja, varstvene narave, ekologije in populacijske biologije, rabe habitatov, vpliva antropogenih motenj v morskih ekosistemih ter populacijske in varstvene genetike.

 

Akvarij Piran bo ob tem seveda ostal tudi v prihodnje ODPRT ZA OBISKOVALCE. Državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Mitja Slavinec je ob tem poudaril, da gre za nov mejnik v zgodovini Akvarija Piran. Piranski župan Đenio Zadković je dodal, da ga neizmerno veseli, da je bila s skupnimi močmi dosežena najboljša možna rešitev za svetlo bodočnost piranskega bisera, kot je slikovito poimenoval Akvarij Piran.

 width=

Vir in foto: Občina Piran