Na upravnih enotah se 15. novembra obeta stavka, kako bo na Obali?

Na upravnih enotah se sredi novembra obeta stavka. Kot je včeraj sporočil predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, so po letu dni “mrtvega teka” dogovarjanj za izboljšanje položaja zaposlenih na upravnih enotah prišli do točke, ko so vladi oz. ministrstvu za javno upravo za 15. november napovedali stavko. Preverili smo, kako bodo delovale upravne enote v Slovenski Istri.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na novinarski konferenci, ki jo je pogajalska skupina dela sindikatov javnega sektorja zjutraj pripravila pred vladnim poslopjem, je Verk pojasnil, da bodo stavkali na večjem številu upravnih enot, med njimi tudi obeh največjih in najbolj obremenjenih, ljubljanski in mariborski.

Bojan Žiberna, načelnik Upravne enote Piran, nam je pojasnil, da zaenkrat na UE Piran ni napovedana oziroma predvidena stavka na ta dan. Poslovali bodo normalno v poslovnem času, kot je predvideno z Uredbo o upravnem poslovanju.

“V zvezi z napovedano stavko, nismo prejeli še nobenih usmeritev, zato vam trenutno, ne moremo posredovati nobenih konkretnih odgovorov,” je na na naše vprašanje odgovoril Branko Andrejašič, načelnik izolske upravne enote.

Vprašanja o stavki so naslovili tudi na koprsko upravno enot, a nam nanje niso odgovorili.

Na vladni strani imajo sicer po Verkovih besedah še teden dni časa, da se z njimi sestanejo in poiščejo rešitev, da stavka morda ne bo potrebna.