Najbolj hrustljav ocvrti piščanec je klasična jed, ki jo obožujejo otroci in odrasli. Skrivnost njegove popolne skorjice je v panko drobtinah, ki mesu dodajo izjemno hrustljavost, znotraj pa ostane mehko in sočno. Preprost recept, ki vedno uspe – idealen za kosilo, večerjo ali prigrizek ob filmu.
Sestavine:
-
300 g piščančjih prsi, narezanih na tanke rezine
-
100 g panko drobtin
-
1–2 čajni žlički mediteranske mešanice začimb
-
1 čajna žlička česna v prahu
-
1 čajna žlička suhega peteršilja
-
rastlinsko olje po želji
-
sol in poper po okusu
Najhrustljavejši ocvrti piščanec – priprava:
Tanke piščančje rezine dobro začinite s soljo in poprom, nato jih posujte z mediteransko mešanico začimb, česnom v prahu in suhim peteršiljem. Pokapajte jih z malo rastlinskega olja, obrnite in postopek ponovite še na drugi strani.
Tako začinjeno meso povaljajte v panko drobtinah – drobtine s prsti rahlo pritisnite, da se dobro oprimejo površine mesa.
Piščančje rezine specite na segretem rastlinskem olju približno tri do štiri minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjave in hrustljave.
Dober tek!