Najboljša rolada, kar smo jih kdaj poskusili: Hitro pripravljena in osvežilna

Mileram torta je prava klasika med domačimi tortami – lahka, kremasta in osvežilna, idealna za vsako priložnost. Ko pa je res vroče, lahko najljubše sestavine te torte – mileram in sadje – preprosto zvijete kot čudovit biskvit.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Rolada odlično združuje nežen biskvit in bogato kremo iz pudinga in mileram smetane, dodatek sadja pa ji daje poseben čar in aromo. Če iščete preprosto, a impresivno rolado, ki bo všeč celotni družini, je mileram rolada popolna izbira.

Mileram rolada – sestavine:

Za biskvit:

4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke
1 žlica kakava
2 žlici olja

Za kremo:

2,5 dl mleka
3 žlice sladkorja
1 vrečka vanilijevega pudinga
100 g milerama ali kisle smetane (mileram je podoben kisli smetani, najdete ga skoraj v vsaki trgovini)
200 g zeliščne stepene smetane
150 g sadja po vaši izbiri (npr. jagode, borovnice, maline)

mileram rolada

Mileram rolada – priprava:

Za biskvit stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne dobimo penaste zmesi.

Dodamo olje, nato previdno vmešamo moko in kakav.

Vse skupaj dobro premešamo z metlico, da se sestavine povežejo.
Zmes vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 8 do 10 minut.

Z zobotrebcem preverite, ali je pečeno – če je suh, je biskvit pripravljen.
Še toplo testo previdno obrnite na čisto kuhinjsko krpo, odstranite papir in ga skupaj z brisačo zvijte.

Pustite, da se ohladi.

 

mileram rolada

Za kremo skuhajte puding po navodilih na embalaži, vendar uporabite 2,5 dl mleka in 3 žlice sladkorja.

Ko se puding zgosti, ga odstavite z ognja in vroči zmesi dodajte mileram, dobro premešajte in pustite, da se ohladi.
Zeliščno stepeno smetano stepite z mešalnikom, nato pa približno polovico vmešajte v ohlajen puding.
Ohlajen biskvit previdno odvijte, premažite s smetano, potresite s sadjem in nato namažite s tanko plastjo preostale stepene smetane.

Ponovno zvijte.
Zvitek tesno zavijte v aluminijasto folijo in kuhinjsko krpo ter postavite v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč, da se strdi in se okusi prepojijo.