Zelo preprost recept, pri katerem se jajca sama prilepijo na tortiljo, zato jih je prav tako enostavno zviti, je ustvarila Nadiya v posebni oddaji “Nadijin čas za obrok”.
Zavitki – sestavine
6 jajc
1 žlica posušenega peteršilja
1 čajna žlička česnovega granulata
1⁄2 čajne žličke soli
1⁄2 čajne žličke črnega popra
olje za cvrtje
6 majhnih tortilj
85 g narezanih črnih oliv (odcejene iz kozarca 185 g)
100 g svežih, zamrznjenih ali konzerviranih gob, narezanih (po želji), odtajanih, če so zamrznjene
6 čajnih žličk suhe paradižnikove mezge
Zavitki – priprava
Jajca razbijte v skledo, nato dodajte peteršilj, stroke česna, sol in poper ter vse dobro premešajte.
Majhno ponev postavite na srednji ogenj in vanjo pokapajte dve čajni žlički olja.
Olive dajte v skledo, narezane gobe, če jih uporabljate, pa v drugo skledo in jih imejte v bližini. V ponev vlijte 3 žlice jajčne mešanice – jajca naj cvrčijo, če pa ne, nekoliko povečajte ogenj.
Po mokri jajčni mešanici potresite nekaj rezin oliv in gob.
Tortiljo namažite z čajno žličko mezge iz paradižnikov. Tortiljo hitro položite na jajce, z namazom navzdol.
Z lopatico z režami pritisnite vrh tortilje, da se jajce enakomerno porazdeli pod njo. Pecite največ 30 sekund, nato pa takoj, ko se jajce prime tortilje, obrnite in pecite na drugi strani, da se segreje, še 30 sekund.
Ponev odstavite z ognja in tortiljo/jajce položite na krožnik. Zvijte vse skupaj, ko se dovolj ohladi, da se ga lahko dotaknete. Enako storite z ostalimi zavitki, dokler ne porabite vseh jajc.
Več kulinaričnih vsebin tukaj.