Najdražje plaže v slovenski Istri

Poletna sezona se je tudi letos začela z visokimi temperaturami. Na slovensko obalo je prišlo veliko ljudi in vprašanje je, kakšne plaže ponuja slovenska Istra?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od 18. junija do 31. avgusta 2022 lahko od 10.00 do 19.00 obiščete strunjansko plažo, kjer vas čakajo plažni ležalniki in gazeboti. Najem gazebotov za 2 osebi znaša 50 evrov in vključuje tudi izposojo brisače. Če niste hotelski gost, pa je za ležalnik potrebno odšteti 7 evrov, za ležalnik in senčnik za dve osebi pa 18 evrov. Strunjanska plaža ponuja 430 m² lesenih teras ter 4600 m² travnatih površin z namakalnimi sistemi, otroško igrišče, restavracijo, plažne tuše ter infotočko s plažnimi rekviziti.

Ena izmed najbolj luksuznih plaž slovenske Istre je nova plaža hotela Kempinski Palace v Portorožu. Plaža Palace je luksuzna peščena plaža s pogledom na morje, portoroške pomole ter obalo sosednje Hrvaške in je del javne Centralne plaže Portorož. Vstop na plažo za goste hotela Kempinski Palace Portorož je brezplačen. Vsak gost prejme ležalnik, senčnik, brisačo ter 0.5 l plastenko vode. Dnevni najem znaša 45 evrov, cena vključuje ležalnik, brisači ter senčnik in plastenko vode. Na dan obiska plaže pa voucher za kavo in tortico dneva v kavarni Forma Viva, 15 % popust na tretmaje v Rose Spa centru in 10 % popusta na gostinske storitve v hotelu Kempinski na dan obiska. 10-dnevni najem znaša 325 evrov, letna vstopnica pa 990 evrov. Dnevni najem gazeba za dve osebi znaša 150 evrov.

kempinski palace portoroz beach cabanas
Plaža Kempinski Palace Portorož

V Kempinskem pri južnih sosedih, bolj natančno v Savudriji, je za uporabo plaže pri hotelu Kempinski Palace potrebno odšteti 50 evrov. Uporaba oziroma sprejem za obiskovalce, ki niso gostje hotela, je odvisen od zasedenosti kapacitete hotela. Poleg uporabe plaže si lahko privoščite tudi baldahine, čigar dnevna cena sega od 100 pa vse do 300 evrov. Izbira je različna, najdražji pa so VipHill Cabane.

Cabane, ležalnike in senčnike na svoji plaži turistom ponuja tudi Barbara Piran Beach Hotel & Spa v Fiesi, le nekaj minut stran od Pirana. Njihove cene so nekoliko nižje: za en ležalnik je potrebno odšteti 5 evrov, prav tako za senčnik, cabana pa stane 25 evrov. V ceno je všteta tudi brisača.

puy1 private beach adults only area overview 2021
Kempinski Hotel Adriatic Istria Croatia