Najlažji recept za fritule: Pripravljene v hipu in popolne

Kar zadeva gastronomske užitke, so za mnoge fritule eden od simbolov prihajajoče zime in adventnega obdobja, seveda pa ni treba čakati na ta del leta, da bi si jih privoščili.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Klasične fritule iz kvašenega testa se pripravljajo nekoliko dlje, a ta hitra različica je veliko lažja.

Potrebovali boste nekaj običajnih sestavin, ki jih morda že imate v svoji kuhinji, in malo časa. Spodaj najdete najlažji recept za hitre in enostavne fritule.

Fritule – sestavine:

25 dag mehke moke
1 veliko jajce
1 jabolko
180 g jogurta
2 žlici sladkorja
1 žlica žganja
1 žlica ruma
2 čajni žlički pecilnega praška
ščepec soli
1 liter olja ali maščobe za cvrtje

fritule

Fritule – priprava:

V eni skledi zmešajte jajce s sladkorjem in soljo. Nato dodajte drobno naribano jabolko, jogurt, žganje in rum. V drugi skledi zmešajte moko s pecilnim praškom in ju nato dodajte prvi mešanici.
Olje ali maščobo dajte v globoko ponev. Ne pozabite, da se fritule ne smejo dotikati dna posode, ampak morajo plavati v maščobi, zato količino olja uravnavajte glede na to.
Olje segrejte na srednjo temperaturo. Če je prevroče, bodo fritule hitro potemnile in se zažgale.

Z žlico zajemite malo mešanice in jo z drugo žlico počasi spustite v olje. Pustite nekaj prostora za fritule in ne napolnite posode preveč, da se lahko lepo ocvrejo z vseh strani in obrnejo. Če opazite, da se ne obračajo, jih nežno obrnite sami z vilicami.