Klasične fritule iz kvašenega testa se pripravljajo nekoliko dlje, a ta hitra različica je veliko lažja.
Potrebovali boste nekaj običajnih sestavin, ki jih morda že imate v svoji kuhinji, in malo časa. Spodaj najdete najlažji recept za hitre in enostavne fritule.
Fritule – sestavine:
25 dag mehke moke
1 veliko jajce
1 jabolko
180 g jogurta
2 žlici sladkorja
1 žlica žganja
1 žlica ruma
2 čajni žlički pecilnega praška
ščepec soli
1 liter olja ali maščobe za cvrtje

Fritule – priprava:
V eni skledi zmešajte jajce s sladkorjem in soljo. Nato dodajte drobno naribano jabolko, jogurt, žganje in rum. V drugi skledi zmešajte moko s pecilnim praškom in ju nato dodajte prvi mešanici.
Olje ali maščobo dajte v globoko ponev. Ne pozabite, da se fritule ne smejo dotikati dna posode, ampak morajo plavati v maščobi, zato količino olja uravnavajte glede na to.
Olje segrejte na srednjo temperaturo. Če je prevroče, bodo fritule hitro potemnile in se zažgale.
Z žlico zajemite malo mešanice in jo z drugo žlico počasi spustite v olje. Pustite nekaj prostora za fritule in ne napolnite posode preveč, da se lahko lepo ocvrejo z vseh strani in obrnejo. Če opazite, da se ne obračajo, jih nežno obrnite sami z vilicami.






