Največji svetovni mediji tudi letos o Sloveniji

Lepote Slovenije so že dolgo tema svetovnih medijev, ki našo državo priporočajo za prijeten oddih in priložnost za uživanje v čudoviti naravi. Tokrat so zgodbo o Sloveniji objavile tri velike medijske hiše: angleški Guardian, francoski Le Figaro in kanadski Vancouver Sun.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Letos so že pisali o lepotah Slovenije. Slovenijo so priporočili kot prijetno destinacijo angleški Guardian, francoski Le Figaro in kanadski Vancouver Sun.

Screenshot 2023 01 20 162055

Eden izmed najbolj znanih britanskih medijev The Guardian je objavil top 23 destinacij, kamor morate iti v novem letu. V članku z naslovom ”Kam oditi na odmor v tem letu: 23 sjajnih idej za potovanje za 2023”, Kranj zaseda tretje mesto. U tekstu je omenjen Kranj, tretje največje slovensko mesto, ki je prejel nagrado European Destination of Excellence 2023 za svoj trajnostni turizem.

 

Screenshot 2023 01 20 162146

“Slovenija si zasluži veliko več časa,” se začne članek, ki ga je letos objavil kanadski Vancouver Sun. Članek omenja lepote prestolnice Ljubljane in njene reke. Nato omeni Bovec, »obdan s čarobnimi gorami«, pa tudi slap Kozjak. Na koncu se ozre še na nezgrešljiv Bled, najbolj fotografiran kraj v državi. ”Začutil sem Slovenijo in bilo je okusno. Komaj čakam, da se vrnem,” je za konec zapisal avtor.

Screenshot 2023 01 20 162121

V kategoriji potovanja je francoska revija La Figaro objavila strokovno oceno hotela Milka. Hotel je dosegel kar 9 točk od 10. Hvalili so njegov hedonistični slog, pri čemer so navajali lepote Slovenije in njenih gorskih vrhov.