Naravni antibiotik za vneto grlo, kašelj in prehlad, na katerega pogosto pozabimo

Za močan prehlad in viruse vam predstavljamo še eno zanimivo naravno kombinacijo, ki bo okrepila vaš imunski sistem in vam pomagala premagati kašelj, vneto grlo in prehlad.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kombinacija meda in kurkume ima učinkovito protivnetno, antibakterijsko in antivirusno delovanje, ki ne samo, da pomaga pri boju proti mikroorganizmom, temveč tudi podpira naravno obrambo našega telesa.

Blagodejne lastnosti kurkume so posledica prisotnosti pomembne aktivne sestavine, imenovane kurkumin polifenol, ki mu pripisujejo več kot 150 potencialnih terapevtskih učinkovin, vključno z antioksidativnimi, protivnetnimi in protitumorskimi lastnostmi.

Recept za zlati med:

Priprava tega naravnega zdravila je res preprosta in ekonomična. Poleg tega nudi prednost, saj se lahko shranjuje v stekleni posodi 3 dni, čas, ki je običajno potreben za okrevanje zaradi kombiniranega protivnetnega delovanja medu in kurkume.

Sestavine:

– 100 gramov organskega surovega medu (ali regratovega medu za vegane)
– 1 žlica kurkume

Priprava:

Med in kurkumo vlijte v stekleno posodo, dobro premešajte in naredite homogeno mešanico. Hranite na hladnem in suhem mestu ter uživajte po potrebi.

Kdaj in kako uživati zlati med:

Ob prvih simptomih gripe, vnetega grla, kašlja ali prehlada začnite jemati zlati med neprekinjeno 3 dni po naslednjem razporedu:

1. dan: vzemite pol žličke mešanice vsako uro čez dan
2. dan: ohranite isti odmerek, vendar pazite, da ga vzamete vsaki dve uri
3. dan: vzemite zdravilo 3-krat na dan

Na splošno lahko že po tem času opazite jasno izboljšanje.

Priporočljivo je, da med in kurkumo zadržite v ustih, dokler se popolnoma ne raztopita. Ena žlička se lahko uporablja tudi preventivno 3-krat na dan skozi en teden.