Naši sosedje bodo prepovedali sintetično hrano

“Sintetično meso ni meso, sintetično mleko ni mleko.”

Deli novico s tvojimi prijatelji

Italija bo prepovedala sintetično hrano, je dejal italijanski minister za kmetijstvo Francesco Lollobrigida na dogodku, ki ga je med vikendom organizirala skupina Evropskih konzervativcev in reformistov (ECR), kjer je sodeloval tudi evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski. S tem je Italija postala prva država na svetu, ki je to storila.

“Italija bo prva država brez sintetične hrane in želi dati primer, kako se to lahko ureja,” je dejal minister Lollobrigida, član vladajoče stranke Fratelli d’Italia.

V ponedeljek naj bi v spodnjem domu parlamenta razpravljali o zakonu, ki bo prepovedal proizvodnjo, uvoz in trženje hrane, proizvedene v laboratorijih.

Na dogodku ECR v irskem Kilkennyju z naslovom “Tradicija in inovacije: Konservativna prihodnost za evropske kmete” so vodilni konservativni politiki razpravljali o izzivih in priložnostih, ki izhajajo iz evropske zakonodaje in sodelovanja na področju živinoreje, kmetijstva in zelenega gospodarstva.

 

“Kot komisar se zavzemam za tradicionalno kmetijstvo, močno varujem naravne proizvode. Sistem označevanja ni odvisen od mene, vendar se trudim zaščititi tradicijo,” je pojasnil evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski.