SESTAVINE:
250 g piškotov Digestive (ali po želji)
150 g masla
250 g sladke smetane
250 g maskarponeja
6 g listov želatine
2 limeti
30 ml belega ruma
150 g sladkorja v prahu
listki mete
2 žlici mleka
PRIPRAVA:
Sestavine za pekač s snemljivim dnom premera 20 cm. Piškote zdrobite v multipraktiku in jih zmešajte s stopljenim maslom. Zmes potisnite v pekač, obložen s papirjem za peko.
Zgladite jih z ravnim kozarcem in postavite v hladilnik, dokler ne pripravite kreme. Liste želatine za 10 minut položite v hladno vodo. Odcedite jih in raztopite v 2 žlicah toplega mleka. V skledi stepite smetano s sladkorjem.
V drugi skledi zmešajte maskarpone z rumom, sokom in naribano limetino lupinico. Postopoma dodajte stepeno smetano in previdno premešajte z lopatico, da krema ostane rahla.
Dodajte sesekljane liste mete in raztopljeno želatino ter dobro premešajte. Kremo namažite na podlago, jo zgladite in postavite v hladilnik za 4 ure.
Ko se torta ohladi in strdi, jo vzemite iz modela, okrasite z rezinami limete in svežimi listi mete. Če bodo torto jedli otroci, izpustite alkohol, piškote Digestive pa lahko zamenjate s poljubnimi piškoti, tudi brezglutenskimi.