Nizozemska pomembna za slovenski turizem

Deli novico s tvojimi prijatelji

Slovenska turistična organizacija je pričela s 14 dnevnim oglaševanjem Slovenije na Nizozemskem. Motivi Slovenije bodo nizozemske turiste nagovarjali na svetlobnih panojih ob avtocestah in v mestih.

 

Nizozemski trg spada med rastoče perspektivne trge, iz katerega beležimo pozitivni trend prihodov in prenočitev gostov. Nizozemski turisti se s 5,13% deležem uvrščajo na 4. mesto po številu prenočitev. V letu 2019 je Slovenijo obiskalo 186.700 nizozemskih turistov, realizirali pa so več kot pol milijona prenočitev. Med počitniškimi destinacijami se Nizozemci najbolj pogosto odločajo za destinacije ob morju, mestih, sledijo destinacije v gorah in drugje v naravi. V Sloveniji pa nizozemski turisti v največjem obsegu obiskujejo gorske občine (45%), sledijo zdraviliške občine in Ljubljana.

 

Nizozemci se za potovanje najpogosteje odločajo zaradi sprostitve, želje po obisku lepe destinacije in spoznavanju novega. So racionalni potrošniki, ki iščejo vrednost za denar. Cena je manj pomemben dejavnik, ko gre za nakup in okušanje hrane.

 width=

Glede na dejstvo, da je Nizozemska uvrščena na slovenski seznam držav za prehajanje državne meje brez omejitev in da je Slovenija za nizozemske goste dostopna tako z letalom kot z avtom, bo Slovenija v letošnjem letu za nizozemske goste zanimiva destinacija. Nizozemski turisti vidijo Slovenijo drugačno od množičnega turizma, kot gostoljubno in odprto destinacijo, z bogato naravno pokrajino, ki skrbi za naravno okolje, z možnostjo avanturističnih počitnic in sprostitev v naravi, kar so vsekakor prednosti, ki v dani situaciji še posebej pridobivajo na pomenu.

Foto: www.slovenia.info