Nova žalna ploščad

Občina Koper nadaljuje z urejanjem nove žalne ploščadi za poslovilne obrede na mestnem pokopališču Škocjan.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Na mestnem pokopališču Škocjan nadaljujejo z urejanjem nove žalne ploščadi za poslovilne obrede. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je na družabnem omrežju zapisal, da se je med gradnjo izkazalo, da bo v okviru naložbe nujno potrebno izvesti dodatno meteorno kanalizacijo in zaščito obstoječih komunalnih vodov. Zato so se v Občini v okviru spremembe projekta odločili za zasteklitev senčnice iz lepljenega kaljenega stekla in nekatere druge izboljšave, ‘‘ki bodo zagotovile še bolj dostojanstveno in žalujočim bolj prijazno slovo od svojih najbližjih.”
Nova žalna ploščad bo ozelenjena in opremljena z ustrezno urbano opremo, delavci pa so odstranili tudi vse arhitektonske ovire, ki so dostop na ploščad onemogočale gibalno oviranim, prehode in povezovalne poti pa prilagodili tudi potrebam slepih in slabovidnih.
‘Trenutno na gradbišču poteka montaža nadstrešnice, vsa dela pa bodo sklenjena v oktobru. Naložbo izvaja podjetje Grafist, d. o. o., občina pa bo zanjo odštela 612.174 evrov,” je zapisal je župan.