Nov direktor EPK Gorica

Zavod GO!2025 je v četrtek, 8.9, na seji izbral novega direktorja. Novogoriški mestni svetniki so imenovali Gorazda Božiča, ki je po odhodu Kaje Širok zavod vodil kot vršilec dolžnosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Javni zavod GO!2025, ki bo skrbel za program Evropske prestolnice kulture (EPK), bo odslej vodil dosedanji v.d. zavoda Gorazd Božič. Njegovo imenovanje na to mesto so namreč na seji potrdili tudi novogoriški mestni svetniki, točko o njegovem imenovanju pa so sicer zaprli za javnost. Na to mesto je marca letos mestni svet imenoval zgodovinarko dr. Kajo Širok, ki pa se s tega mesta tri mesece kasneje preselila v kabinet predsednika vlada Roberta Goloba.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja mestnega sveta novogoriške občine je razpis za novega direktorja objavila 13. julija, na to delovno mesto pa se je bilo mogoče prijaviti do 12. avgusta. Kandidati so morali prijavi na javni razpis tudi program razvoja in delovanja zavoda za mandatno obdobje. Prispelo je pet prijav, od katerih so štiri zadostile vsem kriterijem, ki jih je od kandidatov zahteval razpis, eno prijavo pa so izločili.

”EPK je bil v zadnjem mesecu uvrščen v državni NRP, župan Miklavič je na temo projekta v Novi Gorici gostil dva ministra aktualne vlade. Zavod je zaživel s polnimi pljuči, zato vabim vse prebivalce, da nas obiščejo v naših prostorih. Res pa je tudi, da moramo do konca leta zavod še opolnomočiti, da bodo v letu 2023 stvari tekle, kot morajo. Ponosen sem, da se je veliko zanimivih kadrov prijavilo za direktorja” pravi Božič za Primorske novice.

Poudaril je še, da bodo do sredine oktobra zaključili z revizijo projektov iz prijavne knjige: ”Zdaj imamo denar za program. Zdaj moramo dobiti način, kako ga učinkovito prenesti v izvedbo projektov”.

Novi direktor EPK Gorica je povedal še, da v okviru procesa EPK 2025 bodo oplemeniteni tudi obstoječi programi, obstoječi kulturni festivali in določeni programi javnih zavodov in nevladnih organizacij z obeh strani meje, le da bodo obogateni in nadgrajeni z bolj zvenečimi imeni: ”Ni čas za »naše« in »vaše«, ampak za skupnost. Če bomo s takšno mentaliteto izvajali projekt EPK 2025, potem bo vse veliko lažje”