Objavljeni trije razpisi Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper bo prek razpisov sofinanciral mladinske programe in projekte ter programe in projekte fizičnih oseb v Mestni občini Koper, ki delujejo na področju umetnosti, prav tako bo del sredstev namenil sofinanciranju promocije turističnih produktov in doživetij.

 

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je objavil tri javne razpise v skupni vrednosti 45 tisoč evrov, s katerimi želijo pomagati predvsem fizičnim osebam, ki so aktivne na področju mladine in umetnosti ter fizičnim in pravnim osebam, ki izvajajo turistične produkte in doživetja na območju destinacije Koper. V Zavodu so prepričani, da bodo sredstva v določeni meri pripomogla tudi k blažitvi posledic epidemije koronavirusa in marsikoga spodbudila k aktivnejšemu udejstvovanju na omenjenih področjih.

 

Razpis za mladinske projekte ali programe Centra mladih Koper je letos objavljen že tretje leto zapovrstjo. Z njim si v Zavodu želijo pomagati predvsem mladim posameznikom ali skupinam, ki bodo s pomočjo sredstev lahko izvajali program in projekte za mlade, ne da bi pred tem morali registrirati društvo ali biti del določene organizacije. Letos bodo zanje namenili 20 tisoč evrov. Prek razpisa bodo sofinancirali projekte ali programe, kot so koncerti, različni turnirji, plesne vaje in predstave, izobraževalne oziroma kreativne delavnice in predavanja, pa tudi gledališki, literarni, stand up in filmski večeri ter potopisna predavanja, festivali, aktivnosti na zunanjih javnih površinah ter aktivnosti za pomoč in podporo pri premagovanju omejitev, ki jih za mlade prinaša COVID-19. Omenjene aktivnosti bodo mladi med 15 in 29 let lahko izvajali digitalno ali v prostorih centra oz. na javnih površinah med 1. februarjem in 31. decembrom letos. Prvi prijavni rok na razpis se izteče 15. marca, zatem pa bo možna prijava še na jesenski rok, ki se izteče 15. septembra. Več informacij in pomoč pri prijavi pa vsi zainteresirani lahko dobijo na info@mladi-koper.si.

 

Z namenom spodbuditi fizične osebe, tako posameznike kot skupine, ki delujejo na različnih področjih umetnosti k aktivnejšemu umetniškemu izražanju ter jih podpreti pri izvedbi njihovih avtorskih umetniških projektov v Mestni občini Koper, pa bo Zavod prek razpisa podelil 10 tisoč evrov, pri čemer bo vsak prijavitelj lahko dobil največ tisoč evrov razpisnih sredstev. Prvi rok za prijavo na razpis je prav tako 15. 3. 2021, drugi rok pa 15. 6. 2021. Dodatne informacije so dostopne na: kultura@visitkoper.si.

 width=Zavod bo 15 tisoč evrov namenil tudi turističnim ponudnikom, ki bodo oblikovali turistične produkte in doživetja na destinaciji Koper. Prijavitelji bodo lahko uveljavljali stroške, ki bodo nastali med 1. 2. in 15. 11. 2021. Posamezni prijavitelj pa bo lahko zaprosil za največ 2500 evrov sofinanciranja. Roka za prijavo na razpis sta 15. 3. in 15. 6. 2021, dodatne informacije glede razpisa pa vsi zainteresirani lahko dobijo na turizem@koper.si.

 

Razpisi so objavljeni na spletni strani http://www.visitkoper.si.

 

Vir in foto: Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper