Ostanimo v stiku prek istrskih receptov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Trenutne razmere nam ne omogočajo, da bi potovali, zato pa lahko s slovensko Istro ostanete v stiku prek pristne istrske kulinarike.

 

Vsi tisti, ki bi jesenske dni radi izkoristili za obisk slovenske Istre, pa zaradi omejitev ne morete k nam, lahko z nami ohranite stik prek odlične istrske kulinarike. Morja in sonca polni okusi naj vas spomnijo na Piran, Portorož, Izolo, Koper in Ankaran ter na bogato zeleno istrsko podeželje.

 width=Istrski obed lahko začnete z bakalajem (recept za njegovo pripravo dobite tukaj: https://www.visitizola.com/okusi/bujol-vabi-na-bakala-kot-so-ga-pripravljale-nase-none) Za toplo predjed vam svetujemo bobiče, pristno istrsko enolončnico na osnovi koruze, fižola in krompirja. (Recept je dostopen tukaj: https://www.visitizola.com/okusi/skrivnosti-priprave-pravih-istrskih-bobicev). Kulinarično popotovanje pa ne more miniti brez istrskega paradnega konja – fužev s tartufi. (recept je dostopen tukaj: https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4840-fuzi-s-tartufi).

In kaj izbrati za glavno jed? Nekaj morskega seveda. Mi vam svetujemo brancina v soli. (recept zanj je tukaj:  https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4852-piranski-brancin-v-soli).

Istrska pojedina ne more miniti brez sladice. Glede na to, da je v tem obdobju mladega vina na pretek, si lahko pripravite refoškove palačinke. Ste jih že poskusili? (Recept najdete tukaj:  https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4854-hrostule-in-refoskove-palacinke).

 width=Sicer številni ponudniki istrskih izdelkov in pridelkov nudijo možnost naročila prek spleta. Naročite si nekaj istrskega na dom in tako ohranite stik z morjem.

 

Foto: Jaka Ivančič