Palačinke iz krompirja in kislega zelja

Če ste se že naveličali klasičnih receptov za jedi iz kislega zelja, smo tokrat pripravili nekaj malce drugačnega.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za dvanajst palačink pripravimo pol kilograma krompirja, 60 gramov jabolk, 60 gramov kislega zelja, tri jajca, tri žlice gladke moke, žličko soli, pol žličke popra, olje. Za zraven pa še kislo smetano in sesklajno mlado čebulo.

V veliki skledi zmešamo krompir in jabolka, ki smo jih predhodno olupili in naribali, nato pa dodamo kislo zelje in jajca. Posebej zmešamo moko, sol in poper ter vmešamo v krompirjevo zmes.

V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo dve žlici olja. Zmes vlijemo v ponev, rahlo pritisnemo, da se zravna in pečemo tako, kot bi pekli klasične palačinke, dokler niso zlato rjave na obeh straneh. Postrežemo s smetano in čebulo po želji.