Pašta po milansko

Tokrat predstavljamo recept, ki ga najverjetneje pozna marsikdo od vas, je precej preprost, primeren pa za vsako priložnost. Glavne sestavine pašte po milansko so špageti, paradižnikova omaka, šunka, grah ter parmezan.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za omako (za 500 gramov špagetov):

Oljčno olje, tri manjše čebule, trije stroki česna, 300 gramov šunke ali krače, en korenček, sol, 400 gramov paradižnikove kaše, 200 gramov mladega graha.

Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Popražimo v vroči ponvi na oljčnem olju. Ko čebula postekleni, dodamo na koščke narezano šunko ali kračo. Pražimo kakšno minuto, nato vmešamo nariban korenček. Prilijemo s paradižnikovo kašo in začinimo s soljo. Jed pokrito kuhamo na nizki temperaturi še deset minut. Pred koncem kuhanja dodamo grah, če pa bomo uporabili zamrznjen grah, ga dodamo že na začetku kuhanja.

Špagete skuhamo al dente v osoljeni vreli vodi in jih nato stresemo v omako, premešamo ter potresemo s parmezanom.