Pazite se lažnih delavcev telekomunikacijskih družb

Ta konec tedna se je v slovenski Istri znova zgodilo veliko tatvin. Policija opozarja predvsem na previdnost pri raznih ‘delavcih’, ki pridejo nenapovedano na vaša vrata.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V okolici Kopra je v soboto neznan moški pristopil do 86-letne ženske, kateri se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. Moški je imel na glavi kapo, prav tako je nosil kirurško masko. Slednji je po pod pretvezo, da je potrebno izvest popravilo napeljave, oškodovanko zvabil za hišo. V tem času je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine.

Z Policijske uprave Koper ponovno opozarjajo vse občane, da ne nasedajo osebam, ki se predstavljajo kot izvajalci raznih telekomunikacijskih družb, še posebej, če se le ti niso v naprej najavili. Storilci v takih primerih izkoriščajo predvsem starejše osebe, ki so v danem trenutku same doma in jih tako tudi lažje prepričajo v to, da pustijo svod v hišo nezavarovan. V takem primeru se svetuje občanom, da imajo nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom, jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore, če pa puščajo dostop do notranjosti objekta brez nadzora, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

V Sečovljah je neznani storilec v zadnjem tednu iz njive ukradel neregistriran in nevozen traktor znamke Goldoni. Z dejanjem je 53-letnega lastnika iz Portoroža oškodoval za 8.000 eur. Policija naproša vse, ki bi omenjeni traktor kje opazili, da pokličejo na tel. št. PP Koper (05) 611-67-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V petek pa je v Luciji je neznani storilec vlomil v stanovanje v I. nadstropju. Stanovanje je pregledal, ukradel pa ni ničesar.