Stročnice so odlična priloga k mesnim, ribjim ali zelenjavnim jedem. Lahko jih kuhate na različne načine in jih kombinirate z različnimi jedmi.
Stročnice so okusne, če jih pripravite kot enolončnico, jih potresete z drobtinami ali prepražite s paradižnikom.
Stročnice lahko začinite in spečete v pečici, nato pa jih postrežete kot prilogo k drugim jedem. Za ta recept ne potrebujete veliko sestavin ali časa – vse bo pripravljeno v približno pol ure.
Pečene stročnice – sestavine:
500 g svežega očiščenega stročjega fižola
45 g naribanega parmezana
1–2 žlici rastlinskega olja
1 čajna žlička česna v prahu
sol in poper po okusu
Pečene stročnice – priprava:
Očiščene stročnice dajte v skledo. Zmešajte jih z oljem, parmezanom in česnom v prahu.
Stročnice začinite s soljo in poprom po okusu.
Pripravljene stročnice preložite na peki papir, s katerim ste obložili pekač. Razporedite jih po pekaču v enakomerni plasti.
Stročji fižol pecite v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija približno 15 minut. Obrnite jih in pecite še 5 do 10 minut, dokler ne postanejo dodatno hrustljavi.
Stročji fižol postrezite topel kot predjed ali prilogo h glavni jedi. Dober tek!