Pestro dogajanje na portoroškem letališču

Letališče v Sečovljah je sicer imelo v prvih sedmih mesecih letošnjega leta za 27 odstotkov več potnikov. Največ, kar 80 odstotkov vseh letal, ki pristanejo na letališču, prihaja iz tujine. Dan odprtih vrat bo sicer danes potekal do 17. ure ko se bodo obiskovalci seznanili z vsemi dejavnostmi, ki potekajo na letališču in si hkrati ogledali letališke prostore. V prihodnjem letu pa obljubljajo kar nekaj novosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

”Na Dnevu odprtih vrat bo zelo pestro. Začeli bomo s programom za najmlajše, hkrati pa bomo predstavili vse naše operacije ki jih imamo na letališču, tudi od naših partnerjev – policije, carine in gasilcev. Ob tem bomo na monitorjih, ki bodo znotraj letališke stavbe, predstavili tudi izgled potniškega terminala v letu 2023, saj se v letošnjem jesenskem delu leta pripravljamo na temeljito prenovo kompletnega potniškega terminala. Vabljeni, da si ogledate, kako bo letališče izgledalo v prihodnosti,” povedal je direktor letališča Bernard Majhenič.

Kot dodaja direktor Majhenič želijo biti energetsko samooskrbno letališče, ogljično popolnoma nevtralno, iz sončne elektrarne bodo proizvajali sami svojo električno energijo, ki jo bodo uporabili za polnjenje letal, osebnih avtomobilov in javnega potniškega prometa.