Pijan padal po tleh, pred prihodom policistov pa odpelja

V petek ob 4.27 uri je občan iz okolice Kopra poklical na OKC PU Koper in sporočil, da skozi okno opazuje vozilo na cesti, ob katerem leži moški, občasno vstane in spet pade po tleh. Na kraj so bili napoteni policisti, vendar je občan še pred prihodom policistov ponovno poklical, da se je moški usedel v avtomobil in se odpeljal s kraja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti so vozilo ustavili in 48-letnemu vozniku doma iz okolice Kopra odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Začasno so mu zasegli vozniško dovoljenje in zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Ob 17.38 uri pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo pri odcepu za Cetore. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik avtomobila doma iz Izole vozil iz smeri Šareda proti Kortam in pri odcepu za nogometni stadion Malija zavil na desno proti stadionu, nakar je zapeljal v jarek, kjer je obstal.  Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,12 mg/l alkohola, prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja. Policistis o zasegli vozilo ter zoper voznika napisali obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Kopru opazili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom trčil v betonsko oviro in koš za smeti. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili. Vozniku doma iz Kopra so odredili alkotest, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola. Za povzročitev prometne nesreče in pobeg so mu izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog, prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

V soboto ob 17.06 uri se je na hitri cesti pred izvozom za Izolo iz smeri Kopra pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, kateri je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del vozila 51-letne voznice doma iz okolice Kopra. Povzročitelju je preizkus  alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l  alkohola, zato so mu policisti  začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa napisali obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 10.25 uri so policisti v Seči ustavili 66-letnega voznika avtomobila doma iz okolice Portoroža, ki je pred tem z vozilom vijugal po vozišču. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola.  Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v Portorožu ustavili 55-letnega voznika mopeda doma iz okolice Portoroža. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola. V postopku so ugotovili, da je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega  odvzema vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.