Piranska športnica leta je golfistka Ana Belac

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kljub temu, da občina Piran v zadnjih letih ni naklonjena razvoju golfskega športa in izgradnji golf igrišč v svoji občini, je za svojo športnico leta izbrala prav predstavnico tega športa.

 width=

 

Ana Belac si je zaslužila to nagrado z zares izjemno preteklo sezono. Uspelo ji je nekaj, kar do sedaj ni uspelo še nobeni slovenski športnici, to je uvrstitev na najmočnejše turnirje na svetu serije LPGA.

 

Na teh turnirjih lahko igrajo samo zares najboljše igralke sveta. Ana nadgrajuje svojo kariero, ki jo je začela kot mladinska igralka in amaterka (zmagala je na štirih mednarodnih turnirjih), kasneje kot članica Duke University, v kateri je ekipno zmagala na prvenstvu univerz v ZDA.

 

V ZDA jo je popeljala želja po strokovnem in športnem izpopolnjevanju. Na Duke University so spoznali njene talente in ji pred leti podelili polno štipendijo za študij, ki ga je tudi uspešno zaključila. »Zdaj je golf moje delo, kar zahteva veliko mero samodiscipline, saj si sama usklajujem urnik treningov, fizičnih priprav in potovanj. Treniram šest dni v tednu, poleg golfskega treninga moram skrbeti za fizično pripravo štirikrat tedensko, paziti na hrano in voditi administracijo,« tako nam je lani opisala svoje življenje profesionalne športnice.

 

Njeni cilji za letošnjo sezono so le delno izpolnjeni. Priigrala si je pravico nastopa na vseh turnirjih serije LPGA, ni pa še dosegla norme za nastop na OI v Tokiu. Njena želja ostaja še vedno ista: igrati golf z najboljšimi igralkami sveta in doseči čim boljše mesto na svetovni lestvici golfistk.

 

V kolektivnih športih pa so postali športniki leta občine Piran člani Košarkaškega kluba 3X3 Piran.

 width=