Poceni obrok: Pečen krompir s polento

Če iščete preprost, okusen in poceni recept, je pečen krompir s polento odlična izbira. Hrustljava skorjica, nežna notranjost in bogat okus po začimbah – vse to iz preprostih sestavin, ki jih najdemo skoraj v vsakem gospodinjstvu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

1 kg krompirja
60 ml olja
Sol po okusu
Poper po okusu
3 žlice polente
½ žličke sladke mlete paprike
2 stroka česna (sesekljana ali pretlačena)

polenta in krompir poceni obrok

Postopek priprave:

 1. Pripravite krompir

Krompir olupite, operite, osušite in narežite na krhlje ali tanke rezine.

 2. Začinite

Krompir prelijte z oljem in ga z rokami dobro premešajte, da se vse enakomerno obda. Nato dodajte sol in poper ter še enkrat premešajte.

 3. Dodajte česnov preliv

V skodelici zmešajte sesekljan ali pretlačen česen, polento in mleto papriko. Mešanico enakomerno posujte po krompirju in vse skupaj znova dobro premešajte.

 4. Pripravite pekač

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte na 250 °C.

 5. Zložite krompir

Krompir razporedite po pekaču tako, da se posamezni kosi ne stikajo – tako bodo lepo hrustljavi.

 6. Pecite

Pekač postavite v ogreto pečico in pecite približno 20 minut, oziroma dokler krompir ne postane zlato zapečen in hrustljav.

7. Postrezite

Postrezite vroče – samostojno ali ob priljubljenem pomakalnem omaku, kot je jogurtov, česnov ali pikanten paradižnikov preliv.

 

Jed je popolna tako za kosilo kot za večerjo, odlično pa se poda tudi kot priloga k mesnim jedem ali zelenjavnim polpetom.

Dober tek!