Pod vplivom 1,37 promila alkohola storil tri kršitve

Na Policijski upravi Koper so v petek dobii prijavo, da voznik nevarno vozi po avtocesti. Sledili sta še dve prijavi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek ob 13.20 so na Policijski upravi Koper dobili prijavo, da voznik osebnega avtomobila od Kozine proti Kopru nevarno vozi po avtocesti.

Policisti so ugotovili lastnika vozila. Dobrih 10 minut zatem so dobili prijavo, da je voznik istega vozila pri Strunjanu od zadaj trčil v osebni avtomobil prijavitelja in odpeljal naprej.

Zatem je poklicala še občanka, ki je povedala, da je nekdo pred njeno hišo v Strunjanu pustil vozilo in odšel naprej peš proti Belvederju.
V vseh treh primerih je bilo v informacijah omenjeno isto vozilo. Policisti so moškega po opisu izsledili in identificirali 36-letnega državljana Ukrajine, ki prebiva v Sloveniji.

Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.37 mg/l alkohola, odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti zbirajo obvestila za potrditev suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

V soboto ob 3. uri so v Ankaranu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga ni opravil. Odredili so mu pridržanje. Med postopkom je 38-letni sopotnik izstopil iz vozila in se pričel vmešavati ter odrivati policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi njemu odredili pridržanje. Med prerivanjem je bila lažje poškodovana policistka. Za voznika je bil odrejen še strokovni pregled za alkohol in droge, sledi mu obdolžilni predlog. Sopotniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja.

V nedeljo ob 6. uri so v Izoli ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, nvoznika začetnika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola. Odrejen je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Po obvestilu očividca so policisti dopoldan na Valeti izsledili vozilo, ki naj bi nevarno peljalo skozi tunel Markovec. 46-lenemu državljanu S. Makedonije je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.52 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.