Pokrajinski muzej Koper išče najemnika muzejske kavarne

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pokrajinski muzej Koper je objavil širši razpis za najem muzejske kavarne z notranjimi in zunanjimi prostori. Rok za oddajo ponudb se izteče v ponedeljek, 28. februarja.

 

Razpis za muzejsko kavarno z lanskega leta se je uspešno zaključil z izbiro ponudnika, ki pa se je kasneje odločil odstopiti zaradi bojazni, da bo poslovanje onemogočeno zaradi covid ukrepov. Nov razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju kot v zgornjem vrtu, ter v zaprtem prostoru ob razstavi novejše zgodovine, kar bo omogočilo delovanje vse dni v letu ter več prostora za strežbo, opisujejo v koprskem muzeju.

 

»Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se z odprtjem velike garažne hiše pod Muzejskim trgom nahaja na glavni vstopni točki v mesto. Tako bo mimo kavarne šel, tako rekoč, vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil,« pove direktor muzeja Luka Juri ob mnenju, da gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga.

 width=

Kavarna naj bi svoja vrata odprla pozno spomladi, saj bodo še potrebna nekatera vzdrževalna dela, da bo lahko kavarna operativna. Tako bo najemnik odprl v najbolj primernem obdobju, ko se začne lepo vreme, v katerem je vrt najlepši, so poleg razpisa zapisali v muzeju.

 

Vir:eKoper

Foto: MOK