Poleti začetek gradnje 120 novih stanovanj Nad Dolinsko

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na območju Nad Dolinsko se bo poleti začela gradnja dveh stolpičev s 120 javnimi najemnimi stanovanji. Prvega s 73 stanovanji bosta skupaj gradila Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad Republike Slovenije, medtem ko bo drugega s 47 stanovanji gradil republiški sklad sam. Do konca leta naj bi se začela še gradnja tretjega stolpiča, v katerem bodo uredili dodatnih 43 stanovanj.

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko novih 120 stanovanj na območju Nad Dolinsko v Olmu zgradili do konca leta 2022. Koprski stanovanjski sklad bo skupaj z republiškim skladom predvidoma naslednji mesec objavil javno naročilo za izbiro izvajalca del, prvi stolpič naj bi začeli graditi maja letos. Vrednost naložbe, v sklopu katere bosta koprski in republiški sklad zgradila 73 javnih najemnih stanovanj, je ocenjena na več kot 7,5 milijona evrov. Naložbo je podprla tudi Mestna občina Koper, ki je za ta namen skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka.

 width=Poleti se bo začela tudi gradnja drugega stolpiča na tem območju, in sicer t. i. bloka dva, v katerem bo Stanovanjski sklad RS že uredil 47 javnih najemnih stanovanj. Zaključek gradnje je predviden konec leta 2022. Republiški sklad je poleg tega že v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za gradnjo tretjega stolpiča, t. i. bloka ena, v sklopu katerega bo v začetku leta 2023 zraslo dodatnih 43 stanovanj. Blok ena in dva s skupno 90 stanovanji s stroškovno najemnino bosta namenjena mladim družinam in mladim.

Pod vsakim od stolpičev je predvidena tudi gradnja parkirne etaže, ob bloku ena pa je v načrtih še ureditev manjšega zunanjega parkirišča.