Sestavine:
– sardoni
– moka
– olje za cvrtje
– kis
– čebula
– sol
Postopek:
Sardone očistimo, jih pomokamo. V ponvi segrejemo olje in vanj položimo sardone. Cvremo jih toliko časa, da postanejo zlato rumene barve in jih solimo. V drugo ponev damo malo olivnega olja, malo olja, v katerem so se cvrli sardoni, narežemo čebulo, jo popražimo. Nato zalijemo s kisom in ugasnemo ogenj. Počakamo, da se ohladi, preložimo v čisto posodo in damo v hladilnik. Postrežemo čez nekaj ur ali še bolje naslednji dan kot hladno predjed. Zraven narežemo in ponudimo sveže pečen kruh. Aja, med pripravo ne pozabite poskusiti kakšnega ocvrtega sardona. Seveda z izgovorom, da ugotovite, če so dobro narejeni. Ob sardonih na šavor ne pozabite na dobro pijačo in vsem polnoletnim osebam za mizo ponudite dobro domače belo vino, ki bo jedi dodalo piko na i. Tudi tokrat velja povabilo vsem pridnim kuharicam in kuharjem, da mi fotografije svojih pripravljenih končnih jedi pošljete na elektronski naslov manca.hribovsek@obalaplus.si. Sprejemam tudi ideje za recepte, ki bi jih radi prebrali v naslednjih številkah.